Segurament, tots i totes, si hi penseu, us vindrà a la ment alguna aventura o una saga d’alguna plataforma de jocs que, tot i que el seu èxit com a element de pes a nivell global va ser o és més aviat modest, per vosaltres és una joia a la qual li teniu especial estima i, poc a poc, s’ha anat convertint en un element de referència del qual moltes aventures posteriors n’han begut per desenvolupar-se i acostar-se mínimament al que oferia el joc original, tant a nivell de sensacions com de jugabilitat.

I, d’aquesta forma, sense saber que es convertiria en un dels spin-off més especials pels jugadors/es de la saga Pokémon, l’equip de Spike Chunsoft llançà, al 2005 (per GBA i DS), el que seria el primer títol d’una llarga franquícia (però molt escassa pels i les fans) en les que els protagonistes no érem nosaltres, els i les entrenadors/es, si no les pròpies criatures, enfrontant-se als perills que suposa encarar-se en una aventura del gènere dels dungeon crawler: Pokémon Fushigi no Dungeon: Ao no Kyūjotai & Aka no Kyūjotai, conegut a Europa com a Pokémon Mundo Misterioso: Equipo de Rescate Rojo / Equipo de Rescate Azul. Dues versions que, 15 anys després, el 06/03/2020, ens arriben a Nintendo Switch amb la seva versió “DX”.

 

 

Grans novetats respecte les versions de les portàtils pures

 

Pokémon Mundo Misterioso no és un Pokémon a l’ús, com haureu vist al tràiler. Canviarem els entrenaments i els combats contra altres entrenadors/es per exploracions de masmorres i combats contra Pokémon a temps real. La saga es caracteritza per donar molt i molt pes a la història principal i secundària, que entrellaça a la perfecció tots els fets que van ocorrent al llarg de les seqüències. Un humà convertit a Pokémon que cada cop se sent més criatura que persona… Per què? A base de missions de rescat (com el seu propi nom indica) anirem descobrint un entramat de situacions que donaran a entendre que en aquest món poblat per masmorres no es deixa res a l’aleatorietat de la casualitat… Però quines són les novetats respecte els originals ens ofereix aquesta versió “DX”?

 

  • A l’unificar les dues versions dels jocs originals en un sol cartutx, els Pokémon exclusius de cada versió (com Mantine o Magikarp) es podran obtenir sense problema sense haver de recórrer a canvis especials.
  • S’augmenta el nombre de companys que podem portar en un mateix equip de 3 a 8, pel que podrem explorar les masmorres amb més companyia i ens permetrà enfrontar-nos a perills de dificultat més elevada.
  • S’incorpora la possibilitat de Megaevolucionar als Pokémon que ho poden fer (és a dir, les formes “especials” de la sisena generació, X i Y), però no faran acte de presència ni les formes de Galar, ni les formes Alola, pel que ens quedem sense aquestes versions especials ni Moviments Z,
  • A part de poder “encarnar com a protagonistes” més Pokémon que a les versions “retro”, també podrem reclutar algunes criatures noves. A la demo vam poder veure Pokémon com Rhyperior, Leafeon, Lucario, Mime Jr. i Sylveon. I, atenció, col·leccionistes: per primera vegada a la saga ens trobarem amb possibilitat de trobar / reclutar shinys, si tenim sort!
  • I, a part del rentat de cara a nivell audiovisual com podreu veure al vídeo posterior, en aquest títol s’incorporen alguns canvis a nivell jugable, com ara l’automatització de moviments, els enemics visibles al mapa, i un llarg etcètera.

 

Pokémon Mundo Misterioso: Equipo de Rescate DX està disponible per a Nintendo Switch des del 06/03/2020 tant en format digital com en format físic (amb extres) a un preu base de 54,90 euros.

[amazon_link asins=’B083QWY2P4′ template=’ProductCarousel’ store=’nintenhype-21′ marketplace=’ES’ link_id=’833d7cbf-2785-4874-b09b-51bd93330265′]