Com ja és costum aquí a NintenhypeCat, cada cop que Nintendo publica els resultats financers trimestrals / anuals corresponents a certs exercicis fiscals, us oferim les dades mostrades de la forma més amena i visual possible. I, com que ja tornem a tenir certes dades molt interessants relatives al primer quart fiscal del present any 2020, us tornem a oferir amb tot el rigor que ens caracteritza l’àlgida època per la que està passant la companyia tot i les dificultats a nivell social que travessa tot el globus. Com li haurà anat, a la Gran N, si comparem les dades amb les últimes xifres mostrades? Ja us avancem que els números són d’autèntic escàndol.

 

Èxits a milions en temps de crisi

 

Si ens fixem en les aventures que van arribar a Nintendo Switch durant el primer trimestre d’aquest període (de l’Abril al Juny d’aquest 2020), tenim Xenoblade Chronicles Definitive Edition, publicat al Maig, i Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics, llançat al Juny. El primer dels jocs ha arribat a l’1,32 milions d’unitats venudes, mentre que el segon n’ha venut 1,03 milions. Animal Crossing: New Horizons continua a un ritme de ventes imparable, havent venut, en tres mesos, 10,63 milions d’elements, arribant a una xifra total de 22,40 milions des del seu llançament. Tot i la pandèmia de COVID-19 que ha provocat una escassetat mundial de consoles i de títols en físic bastant impactant (al menys als territoris amb més població) degut a la falta de peces per la fabricació d’elements, les xifres tendeixen a l’alça i auguren un any d’autèntic récord per la companyia nipona.

Com a resultat d’aquests factors, les vendes de maquinària i programari han augmentat interanualment. El nombre de consoles venudes han assolit els 5,68 milions d’unitats venudes (un 166,6% augmentat a nivell interanual), i les vendes de programari han arribat a 50,43 milions d’unitats venudes (augment del 123,0% interanual).

 

Gràfic que mostra les ventes (en milions) de les consoles de Nintendo. En vermell, Switch. En groc, Nintendo 3DS.

 

 

Format digital i mòbils: també a l’alça

 

Tot i que Nintendo té dominància absoluta en el format físic, el format digital es continua imposant i va prenent presència al seu mercat. L’element més destacat d’aquest període és, sense cap mena de dubte, l’ “Expansion Pass” de Pokémon Espada/Escut, anomenat “L’Illa de l’Armadura”, arribant a Nintendo Switch el 17 de Juny i sent el primer contingut addicional de la sèrie Pokémon. Però fent una ullada a nivell global, el programari digital, sumat a les ventes del Nintendo Switch Online, han permès que Nintendo assoleixi els 101 mil milions de iens, corresponents a un 229,9% interanual. Pel que fa al ‘negoci’ relatiu a la telefonia mòbil, molts/es consumidors/es continuen gaudint de les aplicacions llançades en exercicis anteriors, i els ingressos relacionats amb IP mòbils es mantenen en els 13,2 bilions de iens (augment del 32,7% interanual).

 

Gràfic relatiu a les ventes físiques i digitals de Nintendo. En vermell, a Japó; en blau, Europa; i en groc, les Amèriques.

 

Llistes: les xifres més visuals

 

 • Nintendo Switch estàndard venudes aquest Q1 2020: 3,05 milions d’unitats
 • Nintendo Switch Lite venudes aquest Q1 2020: 2,62 milions d’unitats
 • Total de Nintendo Switch venudes aquest Q1 2020: 5,68 milions d’unitats

 

 • Total de jocs venuts aquest Q1 2020: 50,43 milions d’unitats
 • Total de Nintendo Switch ‘estàndard” venudes fins al moment: 52,62 milions d’unitats
 • Total de Nintendo Switch Lite venudes fins al moment: 8,81 milions d’unitats
 • Total de Nintendo Switch (totes les versions) venudes fins al moment: 61,45 milions d’unitats
 • Total de jocs per a Nintendo Switch venuts fins al moment: 406,67 milions d’unitats

 

 • Mario Kart 8 Deluxe: 26,74 milions d’unitats (trimestre anterior: 24,77)
 • Animal Crossing: New Horizons: 22,40 milions d’unitats (trimestre anterior: 11,77)
 • Super Smash Bros. Ultimate: 19,99 milions d’unitats (trimestre anterior: 18,84)
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 18,60 milions d’unitats (trimestre anterior: 17,41)
 • Pokémon Espada/Escudo: 18,22 milions d’unitats (trimestre anterior: 17,37)
 • Super Mario Odyssey: 18,06 milions d’unitats (trimestre anterior: 17,41)
 • Pokémon: Let’s Go Pikachu/Eevee: 12,02 milions d’unitats (trimestre anterior: 11,97)
 • Super Mario Party: 10,94 milions d’unitats (trimestre anterior: 10,10)
 • Splatoon 2: 10,71 milions d’unitats (trimestre anterior: 10,13)
 • New Super Mario Bros. U Deluxe: 7,44 milions d’unitats (trimestre anterior: 6,6)

 

Calendari de llançament dels jocs anunciats (al menys fins al moment) propietat de la companyia Nintendo