Nintendo comença el 2021 amb un port en línia dels Deluxe d’un clàssic de Wii U. Super Mario 3D World arriba a Nintendo Switch més de 7 anys més tard del seu llançament original. En aquesta ocasió, també s’inclou el mode de joc Bowser‘s Fury, que ens presenta la jugabilitat del joc original en un entorn sandbox que es pot considerar del calibre dels regnes de Super Mario Odyssey. A més, la versió de Nintendo Switch inclou millores en la jugabilitat, com ara petits retocs en el sistema de físiques o en la velocitat en la qual es mouen els personatges jugables, tot per fer una experiència de joc més polida.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury es va anunciar al Super Mario Bros. 35th Anniversary Direct, una presentació en directe en la que es detallaven nous productes per celebrar el 30é aniversari de Super Mario i companyia. Promocions, marxandatge i, com no pot ser d’altra manera, videojocs. El joc es va anunciar a la mateixa vegada que altres títols com Mario Kart Live: Home Circuit i Super Mario 3D All-Stars.

 

 

Super Mario 3D World

 

La part principal del joc i del títol, és un joc de plataformes 2.5D. Això significa que la majoria de nivells estan distribuïts com una mescla entre els jocs lineals com els clàssics i la saga New, i els jocs més oberts com Super Mario 64 o Super Mario Odyssey. L’objectiu de cada nivell és sortejar als enemics i als obstacles i arribar a la bandera que s’hi troba al final. A diferència d’altres jocs, Super Mario 3D World, actuant com a seqüela de Super Mario 3D Land per a la Nintendo 3DS, ens presenta uns nivells amb profunditat i una llista de moviments molt àmplia que ens permet superar els obstacles de diferents maneres. La llista de personatges jugables és força àmplia. A l’inici de cada partida podem triar entre cinc personatges diferents, tot i que només quatre estan disponibles al principi: Mario, Luigi, Toad i Peach. Aquesta llista ens fa pensar en Super Mario Bros. 2, i és que igual que el clàssic de NES, cada personatge conserva les seves peculiaritats. Mario és el personatge estàndard, amb una velocitat i capacitat de salt normal. Luigi, salta més alt que Mario i pot caure més lent, en canvi, però, rellisca una mica al córrer. Toad és el personatge més ràpid del joc, però salta més baix. La princesa Peach és la més lenta, però disposa de l’habilitat de flotar en l’aire durant uns segons, fent-la capaç de saltar-se parts dels nivells. L’últim personatge jugable, que es desbloca vora el final del joc, és Estela, que amb les seves habilitats de gir, pot atacar directament als enemics i arribar als punts més alts.

A més, també hi ha una gran llista de potenciadors que podem adquirir durant la partida. Disposem de clàssics com la Flor de foc, la Superfulla i el Megaxampinyó. Com a novetats, comptem amb la Supercampana, que ens permet atacar als enemics i escalar algunes superfícies; les Duplicireres, que crearan un clon del nostre personatge; i les Caixes, que cada una ens atorga una habilitat diferent, com fer salts més alts, disparar bales, o fer-nos passar per un Goomba. El joc disposa d’un mode multijugador, on fins a 4 persones poden seleccionar un personatge diferent i aventurar-se en els diferents nivells. Amb aquesta nova versió del joc, també és possible jugar-hi en línia. Més enllà de la possibilitat de jugar en línia, i fer que els personatges vagin una mica més ràpid i puguin escalar un xic més, no hi ha cap gran canvi en comparació amb el joc original.

 

 

Bowser’s Fury

 

El nou contingut d’aquesta nova versió i el que busca vendre aquesta versió a les persones que ja van gaudir del joc base a la Wii U, és Bowser‘s Fury, una nova aventura sandbox en la que utilitzarem els moviments de 3D World en un escenari totalment obert. La nostra missió és explorar les illes de la Mar de les Urpades, i recuperar els Sols Felins (n’hi ha uns 100 en total), tot per poder enfrontar-nos a Bowser Furiós i aconseguir que recuperi els seus cabals. Al llarg d’aquesta nova aventura, ens acompanyarà en Bowsy, el fill de Bowser, que amb l’ajuda d’en Mario, busca poder salvar al seu pare. D’aquesta manera, podem jugar Bowser‘s Fury en cooperatiu, amb una persona controlant a Mario i l’altre a Bowsy. També, aquelles persones que vulguin podran jugar totalment soles mentre el Bowsy és controlat per la màquina. Cada cop que aconseguim 5 Sols Felins en una illa, podem activar la Gigacampana i transformar-nos en Giga Mario Felí i enfrenar-nos en un gran combat amb Bowser.

 

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury està disponible a Nintendo Switch des del 12/02/2021 en format digital (59,99 euros) i en format físic (48,99 euros)