El passat 6 de Maig us vam oferir les xifres més destacades de l’any fiscal ‘2020’ de Nintendo, tancat fa uns mesos, i els resultats no podien ser més importants, espectaculars i esperançadors tant per la pròpia companyia nipona, com per tots els i les fans del món dels videojocs. Ara, tres mesos després de fer “creu i ratlla” a tot el que ha anat ocorrent en termes generals, però amb una continuïtat lògica com a empresa que són, se’ns presenta un nou any fiscal, que estrenem amb la primera informació de primera mà que se’ns ofereix als/les usuaris/es des dels mitjans oficials, i que confirmen una tendència a l’alça de tot el món Nintendo tot i l’estancament i alentiment d’algunes xifres. A NintenhypeCat us evitem l’anàlisi de pàgines i pàgines de dades i paraules i us oferim, com sempre, el resum més visual de tot el que se’ns mostra als informes oficials. Som-hi!

 

 

Un alentiment de xifres que no preocupa en absolut

 

Nintendo Switch segueix a un ritme imparable de ventes i tots els pronòstics la situen com la successora (a nivell de xifres) de la Wii en un futur que cada cop es veu més proper, fins i tot molt abans del que s’esperava. Si tot va com es preveu, el 31 de Març del 2022 la Switch es situarà al podi de les millors consoles de Nintendo a nivell de ventes, concretament, en tercera posició (lloc que, ara per ara, ocupa l’anteriorment comentada Wii, amb 101,63 milions d’unitats venudes al llarg de tota la seva vida). De moment, però, la Switch pot gaudir d’una quarta posició més que merescuda al “top” general, amb 89,04 milions d’unitats distribuïdes a nivell global, dels quals 73,20 corresponen al model estàndard de la consola i 15,84, al model Lite. Recordem que aquest octubre està previst el llançament de la Nintendo Switch OLED, i caldrà estar atents/es al seu impacte dins les xifres de la companyia nipona.

Si bé són xifres espectaculars, cal fer crítica i veure que Nintendo ha perdut, respecte l’any anterior, uns ingressos d’un 9,9%, mentre que els beneficis operatius també s’han vist afectats, caient en un 12,9%. Tot i així, han aconseguit tancar el trimestre amb uns 2485 milions d’euros d’ingressos, i amb uns beneficis positius de 990 milions d’euros al canvi. Cada trimestre i cada any que passa, a nivell de ‘hardware’ el creixement numèric (tant de xifres econòmiques com de ventes) es veu clarament alentit. Però què passa, amb els jocs? Seguiu llegint per descobrir-ho.

 

 

Canvi de títols al “podi” de Nintendo Switch

 

Respecte la venta de jocs de la Nintendo Switch (45,28 milions de jocs venuts aquest trimestre), el fet més destacable, a banda dels 632,40 milions d’aventures venudes per la consola fins al moment, és que Ring Fit Adventure (amb 11,26 milions d’unitats) s’ha col·locat, gairebé de forma màgica, al “top 10” de jocs més venuts de la consola, arrabassant el desè lloc ni més ni menys que a New Super Mario Bros U. Deluxe. La resta del podi no ha variat en absolut. Mario Kart 8 Deluxe segueix arrassant i no vol deixar de ser el joc més venut de la Switch, amb 37,08 milions d’unitats venudes des que va sortir i, en tres mesos, havent augmentat les seves xifres de venta en gairebé dos milions més respecte el trimestre anterior. Animal Crossing: New Horizons es continua mantenint ferm en segona posició, amb 33,89 milions d’unitats venudes, amb un milió i escaig més de ventes respecte les xifres anteriors. En tercera posició hi trobem, com no podria ser d’altra forma, Super Smash Bros. Ultimate, amb 24,77 milions d’unitats venudes, amb un augment de gairebé un milió d’unitats venudes respecte el trimestre anterior.

Per sortir una mica de les xifres més clàssiques, podem fer una ullada als llançaments més nous de Nintendo per la seva consola estrella i comprovar què tal els hi van les coses. El més destacat és Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, que des del seu llançament, ha aconseguit arribar a les 6,68 milions d’unitats venudes. El segueixen, però a molta distància, New Pokémon Snap, amb 2,07 milions d’unitats venudes. Mario Golf: Super Rush (1,34 milions d’unitats) i Miitopia (1,04 milions d’unitats) tanquen aquest ‘petit’ podi d’estrenes de la Gran N. Interessant observar, com a conclusió, que als gràfics de ventes de videojocs proporcionats per la companyia la Nintendo 3DS ja no hi apareix, dedicant exclusivament a Nintendo Switch els resultats visuals a nivell de ventes.

 

 

Les xifres més visuals: hardware i software

 

 • Total de Nintendo Switch venudes aquest Q1 FY2021: 4,45 milions d’unitats (anterior: 4,73 milions).
 • Total de jocs venuts aquest Q1 FY2021: 45,28 milions d’unitats (anterior: 54,78 milions).
 • Total de Nintendo Switch (totes les versions) venudes fins al moment: 89,04 milions d’unitats.
 • Total de Nintendo Switch (estàndard) venudes fins al moment: 73,20 milions d’unitats.
 • Total de Nintendo Switch (Lite) venudes fins al moment: 15,84 milions d’unitats.
 • Total de jocs per a Nintendo Switch venuts fins al moment: 632,40 milions d’unitats.

 

 

Les xifres més visuals: “top” de videojocs per a Nintendo Switch

 

 • Mario Kart 8 Deluxe: 37,08 milions d’unitats (trimestre anterior: 35,39).
 • Animal Crossing: New Horizons: 33,89 milions d’unitats (trimestre anterior: 32,63).
 • Super Smash Bros. Ultimate: 24,77 milions d’unitats (trimestre anterior: 23,84).
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 23,20 milions d’unitats (trimestre anterior: 22,28).
 • Pokémon Espada/Escudo: 21,85 milions d’unitats (trimestre anterior: 21,10).
 • Super Mario Odyssey: 21,40 milions d’unitats (trimestre anterior: 20,83).
 • Super Mario Party: 15,72 milions d’unitats (trimestre anterior: 14,79).
 • Pokémon: Let’s Go Pikachu/Eevee: 13,57 milions d’unitats (trimestre anterior: 13,28).
 • Splatoon 2: 12,45 milions d’unitats (trimestre anterior: 12,21).
 • NOU AL TOP 10: Ring Fit Adventure: 11,26 milions d’unitats.

 

Fonts de la notícia: Nintendo IR Information