El 27/08/21 serà recordat com una data clau pels i les fans dels videojocs de SUDA51, ja que tindrem l’absolut honor de rebre, a la nostra Nintendo Switch, la tercera aventura (o quarta, depenent de com es miri) de la saga No More Heroes, les aventures protagonitzades per l’esbojarrat Travis Touchdown i que, després de tot un periple de llançaments físics, digitals, limitats i no limitats, ha arribat el moment que tothom tingui accés a aquest conjunt d’absurditats jugables que surten de tant en tant de la ment del desenvolupador japonès anteriorment comentat. Feu una ullada a aquest article d’estrena que us oferim des de NintenhypeCat per veure si us interessa adquirir la que ja és, des del mateix dia de llançament, una obra de culte pel sector dels videojocs.

 

 

De tornada a Santa Destroy per salvar el món

 

Després de No More Heroes, No More Heroes II: Desperate Struggle i “l’spin-off” anomenat Travis Strikes Again: No More Heroes, en ple 2021 ens arriba el tercer títol de la saga principal, de nom “No More Heroes III”, a seques. Amb un argument absolutament conservador respecte els jocs anteriors, Travis Touchdown reapareix al món després d’un llarg període d’introspecció i, al ficar un peu a la seva ciutat natal (Santa Destroy), s’adona que s’està produint una invasió alienígena encapçalada pel totpoderós Jess-Baptiste VI, vulgarment anomenat “Príncep FU”, el maleït criminal que, 20 anys enrere, va provocar un terrible caos a la Terra (però en forma de larva de cuc). No és ni serà, però, una invasió qualsevol: els extraterrestres volen gresca de la bona i, per tal de decidir el futur del món i de la humanitat, faran enfrontar als assassins i assassines més mortífers/es de la galàxia en una sèrie de combats a mort per decidir qui mereix plantar cara al líder suprem dels extraterrestres. I clar, com que en Jess-Baptiste VI, és, actualment, l’assassí número 1 de l’univers, en Travis no pot permetre aquesta heretgia, pel que aquest li seguirà el joc per recuperar la primera plaça del rànquing i així, de pas, venjar-se encara més dels seus “amics i amigues” empresonats/des a la presó Blackhole. Així doncs, les persones que ja hagueu jugat a la resta d’aventures, no trobareu grans innovacions a nivell històric més enllà de l’allargament l’eix central de tota la saga, ja que la història sembla ser un “copia – enganxa” dels dos jocs anteriors amb alguns tocs argumentals de Travis Strikes Again. Veurem quines sorpreses ens té amagades aquesta tercera entrega, quins elements ens expliquen per intentar donar sentit a aquest recull de bogeries, i, en definitiva, quins punts se’ns deixen oberts al final de l’aventura per visualitzar el futur (o no) de la franquícia.

 

 

Treient la pols als recursos clàssics de la franquícia

 

Per tant, a banda de plantar cara als extraterrestres, la nostra missió serà la de recuperar el número 1 al rànking dels millors assassins de l’univers a base de lluites classificatòries amb la resta de rivals. Així doncs, gràcies a la fidel arma d’en Travis, la Beam Katana, haurem d’obrir-nos pas a través de les hordes enemigues a cop de Joy-Con mentre rematem als i els assassins més sanguinaris a base d’estrambòtiques tècniques de lluita lliure. Podrem jugar amb els comandaments acoblats a la consola o mitjançant els controls de moviment, que ens recordaran, directament, a la nostra experiència de joc a les versions de Nintendo Wii. El Death Globe tornarà a ser un dels nostres millors aliats, ja que ens permetrà inserir-hi diversos xips que anirem trobant durant el desenvolupament de l’aventura per així alliberar una sèrie de poderoses tècniques i atacs per fer brollar l’hemoglobina de qui gosi plantar-nos cara. I, com als jocs anteriors, a mesura que anem encadenant ‘combos’, activarem la Slash Reel, una ruleta que tindrà la clau per la transformació final del protagonista: el Supermoe, el mecha llegendari característic del personatge. No tot serà lluitar, però: l’exploració dels escenaris serà bàsica per guanyar diners i així poder comprar elements que ens ajudin al combat o, senzillament, adquirir figures d’anime per la col·lecció personal d’en Travis. Així doncs, entre lluita i lluita, ens tocarà agafar la moto Demzamtiger i fer favors per tota la ciutat. Un heroi complet de cap a peus.

Un dels aspectes més preocupants i que segurament haureu vist als tràilers i gameplays que han poblat les plataformes i les xarxes socials des del seu anunci és el seu pobre rendiment tècnic comparat amb les anteriors entregues. Les caigudes constants d’FPS, el ‘popping’ descarat i altres nomenclatures similars són a l’ordre del dia i en cap moment semblen tenir la intenció de solucionar-se amb alguna actualització recent, pel que si us crida mínimament el joc o ja sou fans de la saga amb anterioritat, estigueu preparats/des per aquests petits problemes que, de ben segur, quedaran totalment difuminats per una jugabilitat meravellosa i una diversió que de ben segur no deixarà ningú indiferent. Recarregueu la bateria de la katana i a per totes!

 

 

No More Heroes III està disponible a Nintendo Switch des del 27/08/2021 per un preu de 59,99 euros tant en format físic com en format digital.