Com cada any, el quart dia del mes de maig es celebra el dia de Star Wars o, dit d’una altra manera, el Dia de la guerra de les galàxies. Per ficar una mica de context, aquesta celebració és una festa no oficial, creada pels fans de la saga, amb l’objectiu d’honorar la franquícia de la guerra de les galàxies, i es va escollir aquest dia perquè, en anglès, en pronunciar «May the 4th» (quatre de maig), el joc de paraules provoca el paral·lelisme amb la frase mítica de la saga que clama «May the Force -be with you-», fent referència directa, doncs, al famós comiat que utilitzen els Jedi en aquest univers cinematogràfic i audiovisual. Com no podia ser d’altra manera, a NintenhypeCat no ens volem perdre l’oportunitat d’alimentar les unions comunitàries que honoren part de la història cultural a nivell global, i en aquest article especial, us oferim el recull de les aventures d’Star Wars que podeu gaudir a la Nintendo Switch ja no només per celebrar com cal el 4 de maig, sinó per gaudir digitalment d’una de les franquícies més importants de la galàxia. Feu-hi una ullada i que la força us acompanyi!

 

Star Wars Pinball (2019)

 

El primer videojoc de la franquícia Star Wars que ens va arribar la Nintendo Switch no pot ser menys convencional: de temàtica pinball, amb 19 taules de joc, que repassen totes les pel·lícules principals de la saga i alguns dels «spin off» més importants dels últims anys, com Star Wars: Rebels o Solo: a Star Wars Story. Amb una gran quantitat d’escenaris clàssics, la presència de personates mítics, i una banda sonora molt ferma, l’adaptació de l’aventura a la Nintendo Switch comporta la inclusió de vibració HD per una immersió total, la possibilitat de jugar amb la consola ficada en vertical, i varis modes de joc que converteixen aquest títol en un producte gairebé infinit. El teniu disponible en digital per un preu base de 30 euros. En format físic, haureu de recórrer a la segona mà o a la seva versió “Code in a Box“.

 

 

Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast (2019)

 

L’aventura clàssica de Kyle Katarn ens va arribar al 2019 a la Nintendo Switch per gaudir de tota l’èpica de la llegendària acció amb controls modernitzats. El jugador/a s’haurà de posar a la pell de Kyle Katarn, un agent de la Nova República, per tal de fer servir l’espasa làser i el poder de la Força per lluitar contra el nou mal que assola la galàxia. Podrem triar entre 13 armes que inclouen el fusell disruptor, detonadors tèrmics, mines làser i la ballesta wookiee, on posarem a prova la nostra destresa interior en 24 missions per a un jugador/a, quatre enfrontaments èpics contra poderosos caps finals i una inoblidable cantina. El teniu disponible en format digital per 9 euros o el podeu comprar en format físic en un pack doble que inclou, també, el Jedi Academy. I, per poc més de 50 euros, teniu l’Heritage Pack en format digital que inclou les 5 aventures principals de la saga.

 

 

Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy (2020)

 

El clàssic videojoc multijugador en línia ens va arribar al 2020 a la Nintendo Switch amb els controls 100% modernitzats! L’aventura ens proposa el fet de ficar-nos a la pell d’un nou estudiant per tal d’aprendre els camins de la Força amb el Mestre Jedi Luke Skywalker. La part interessant del joc és que ens permet jugar amb fins a 16 jugadors/es en sis modes multijugador en línia, inclosos Setge, Captura la bandera i Tots contra tots. Podrem personalitzar l’aparença i gènere del nostre personatge abans d’accedir a l’Acadèmia per aprendre el poder i els perills de la Força, tot creant el nostre propi sabre làser des de l’empunyadura fins a la fulla. A mesura que anem progressant, descobrirem el poder de dur dos sabres làser o, fins i tot, empunyar armes clàssiques de la saga, com el famós sabre làser de doble fulla de Darth Maul. El podeu trobar en format digital per 20 euros o en format físic juntament amb el Jedi Outcast. I, per poc més de 50 euros, teniu l’Heritage Pack en format digital que inclou les 5 aventures principals de la saga.

 

 

Star Wars Episode I: Racer (2020)

 

El joc de carreres favorit dels fans d’Star Wars va arribar a Nintendo Switch al 2020 amb controls de moviment inclosos! Ens haurem de posar als comandaments d’una beina de carreres tot obrint-nos pas a tota velocitat entre llacs de metà, assalts de bandits tusken, túnels antigravetat i molt més en una frenètica competició a vida o mort per creuar la línia de meta. Podem triar entre 25 pilots jugables, que inclouen Anakin Skywalker, Sebulba i Ratts Tyerell per tal de córrer en circuits ambientats en 8 mons únics, com Tatooine, Baroonda i Malastare. Ens tocarà treballar amb els droides de reparació per millorar la teva beina de carreres i dotar-la de més velocitat i acceleració per així descobrir dreceres i trucs per convertir-nos en els millors pilots de la galàxia. El teniu disponible en format digital per 14 euros, o en format físic, opció que també inclou el Republic Commando al cartutx. I, per poc més de 50 euros, teniu l’Heritage Pack en format digital que inclou les 5 aventures principals de la saga.

 

 

Star Wars: Republic Commando (2021)

 

Boss, Fixer, Scorch i Sev, més coneguts com l’Esquadró Delta, van aparèixer al 2021 a la Nintendo Switch. Us donem la benvinguda a les Guerres Clon: el caos ha esclatat a la galàxia. Com a líder d’un esquadró d’elit de comandaments de la República, la teva missió consistirà en infiltrar-te, imposar-te i, en última instància, acabar amb l’enemic. Ens enfrontarem a implacables enemics: lluita contra una gran varietat d’astuts i letals adversaris, des dels brutals mercenaris trandoshans fins als guerrers insectoides voladors de Geonosi. L’esquadró serà la teva arma principal: sent nosaltres qui lidera el grup, els nostres iguals seguiran les nostres ordres tot fent complexos moviments i estratègiques maniobres. El teniu disponible en format digital per 15 euros o en format físic tot incloent l’Star Wars Episode I: Racer. I, per poc més de 50 euros, teniu l’Heritage Pack en format digital que inclou les 5 aventures principals de la saga.

 

 

Star Wars: Knights of the Old Republic (2021)

 

4000 anys abans de l’Imperi Galàctic, milers de cavallers Jedi han caigut a la batalla contra els despietats Sith. Ets la darrera esperança de l’Ordre Jedi. Aconseguiràs dominar el poder de la Força en el teu intent de salvar la República? O et deixaràs seduir pel costat fosc? A Knights of the Old Republic ens trobarem un joc clàssic de Star Wars ambientat en una època anterior a l’ascens de l’Imperi, ple de personatges, criatures, vehicles i planetes únics, tot presentat amb una profunda experiència RPG amb personatges personalitzables i eleccions transcendents que afectaran la història i el teu esquadró. Emprant la Força en més de 40 habilitats diferents per superar vuit mons gegantins i icònics de Star Wars, com Tatooine i Kashyyk, només tu decidiràs el destí de tota la galàxia! El teniu disponible en format digital per 13 euros. La versió física va disposar d’una tirada limitada a Limited Run Games. També el podeu comprar digitalment juntament amb el seu homònim a preu reduït, per només 27 euros.

 

 

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (2022)

 

Com no podia ser d’altra manera, LEGO no es volia perdre mai la festa de fer un homenatge a les franquícies clàssiques del món audiovisual amb el seu estil de videojoc únic i que tantes hores d’aventures ens promet amb els seus llançaments. A LEGO Star Wars: The Skywalker Saga podrem reviure la història èpica de les nou pel·lícules de la saga Skywalker, sense cap mena d’ordre concret i al nostre gust, oferint més de 300 personatges desbloquejables, la possibilitat de visitar 23 planetes en la seva totalitat, i permetent-nos pilotar més de 100 vehicles clàssics de la saga. Amb alguns tocs d’RPG (com les habilitats o les millores de cada personatge) i un combat renovat per tal que sigui més dinàmic i creatiu, el podrem gaudir en format físic i digital per un preu base de 60 euros (més assequible en format físic). Disposa d’una expansió anomenada Galactic Editon que expandeix encara més el contingut base, i que trobareu en format Code in a Box per 30 euros (70 en digital).

 

 

Star Wars: The Force Unleashed (2022)

 

Prenent el control de l’Starkiller, l’aprenent secret de Darth Vader, entrenat per caçar i aniquilar els Jedi, a Star Wars: the Force Unleashed usarem els devastadors poders de la Força i els combos del sabre de llum per complir la voluntat de Darth Vader. Igual que en la versió original de 2008 per a Nintendo Wii, utilitzarem els controls de moviment dels comandaments Nintendo Joy-Con per sentir el poder destructor de la Força. Canònicament dins de la franquícia, descobrirem la història mai explicada de l’aprenent secret que es desenvolupa entre Star Wars: La venjança dels Sith i Star Wars: Una nova esperança. L’apartat més interessant de l’aventura passa pel multijugador local, on podrem triar entre 27 personatges per determinar qui és el o la Jedi més poderós/a de la galàxia. El teniu disponible en format digital per 20 euros. La versió física va córrer a càrrec de Limited Run Games. I, per poc més de 50 euros, teniu l’Heritage Pack en format digital que inclou les 5 aventures principals de la saga.

 

 

Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (2022)

 

En aquesta seqüela independent del guardonat títol de rol STAR WARS: Knights of the Old Republic, els Lords Sith catapulten l’extinció dels Jedi i estan a punt d’esclafar l’Antiga República. Amb l’Ordre Jedi trontollant, l’única esperança de la República és un Jedi solitari a l’exili que tracta de tornar a connectar amb la Força. D’aquesta manera, hauràs de liderar un equip d’aliats únics, prenent decisions difícils amb conseqüències de gran importància tot decidint el teu destí. Seguiràs el costat lluminós i salvaràs la galàxia o sucumbiràs al costat fosc i acabaràs amb tot i tothom? Descobreix el teu passat i pren decisions difícils que no són “bones o dolentes”. Cada decisió pot tenir un impacte significatiu a la teva història i al teu equip. Defensaràs l’Ordre Jedi o portaràs la galàxia al desastre? Ho podreu dur a terme comprant el joc en format digital per un preu base de 14 euros. Altre cop, la versió física va estar disponible només a Limited Run Games. També el podeu comprar digitalment juntament amb el seu homònim a preu reduït, per només 27 euros.

 

 

Star Wars: Dark Forces Remaster (28/02/2024)

 

Amb aquesta versió completament remasteritzada, els amants d’aquest clàssic com els nous jugadors gaudiran de Star Wars: Dark Forces Remaster gràcies a la seva experiència de joc millorada, textures en alta resolució, il·luminació i renderització millorades i compatibilitat amb comandaments moderns. L’aventura original, llançada al 1995, va ser tota una revolució en el gènere dels FPS, ja que va permetre als jugadors moure’s més lliurement i interactuar amb els mapes, a més d’incloure una àmplia selecció d’objectes i potenciadors i fascinants entorns. La primera incursió de Star Wars dins del gènere dels FPS posa els jugadors a la pell de Kyle Katarn, un desertor de l’Imperi Galàctic que es guanya la vida com a mercenari al millor postor. Katarn s’uneix a la divisió d’operacions encobertes de l’Aliança Rebel amb la missió d’infiltrar-se a l’Imperi Galàctic, moment en què descobreix el projecte secret de les Tropes Tenebroses. El desenvolupament d’aquests potents droides imperials i tropes blindades pot decantar la balança del costat de l’Imperi llevat que Katarn i l’Aliança Rebel s’interposin en el seu camí. Si voleu gaudir d’aquesta experiència, ho podeu fer gràcies a la seva versió digital que podreu trobar a l’eShop de la consola híbrida de Nintendo a canvi de 28,99 euros.

 

 

Star Wars: Battlefront Classic Collection (14/03/2024)

 

Intentant recuperar l’esplendor i la glòria de les aventures originals, i les magnífiques sensacions i records que van deixar als jugadors de l’època, Star Wars: Battlefront Classic Collection per la Nintendo Switch és un recopilatori del primer i del segon joc que s’instauraren dins d’aquesta nomenclatura, disposant d’una gran quantitat d’extres en ambdues aventures, com ara mapes addicionals en totes i cadascuna de les seves localitzacions; un mode multijugador de fins a 64 persones simultànies, i la inclusió de nous personatges mítics de la franquícia, com Death Star, Kashyyyk, Kamino o Naboo. Tot i les paraules idíl·liques que poden sorgir d’aquesta introducció, aquest recopilatori no ha estat absent de polèmiques degut a l’escassa qualitat tècnica (que no audiovisual) del producte final o les abusives pràctiques de DRM que han convertit el dolç record dels i les fans en un element gairebé a evitar totalment fins que una hipotètica actualització solucioni un llançament tacat per la falta d’estima de la pròpia companyia. Igualment, el vostre record és poderós en vosaltres, el podeu trobar a la Nintendo eShop a canvi de 35,01 euros.

 

 

Star Wars: Hunters (04/06/2024)

 

Tot i que ja tenim una data de llançament concretada, STAR WARS: Hunters reconfirma el seu llançament per la Nintendo Switch sense cap altra mena informació que el tràiler que podem trobar arreu, i ens proposarà una aventura que connectarà els jugadors/es en temps real mitjançant el joc creuat per combatre en entorns inspirats en els escenaris més emblemàtics de Star Wars. Els jugadors/es s’uniran a equips amb personatges nous i genuïns, com els caçarrecompenses intrèpids, herois de la Rebel·lió, i els soldats d´assalt imperials, en un joc d´acció immersiu de ritme trepidant i amb un estil visual increïble que captura a la perfecció la galàxia de Star Wars. Li podeu seguir la pista a la pàgina oficial disponible a la web de Nintendo!