Un argument passerell inèdit dins la companyia

 

Una llarga rivalitat, puzles i plataformes que, per fi, ens arriba a la Nintendo Switch. Les joguines més famoses de Nintendo tornen a la càrrega protagonitzant, vint anys després, la remasterització de Mario vs. Donkey Kong per la consola estrella de la companyia nipona, provinent directament de l’aventura original de Game Boy Advance. En aquesta ‘nova’ aventura, sortint de la norma a la qual estem acostumats quan ens enfrontem a un joc del Mario, ens tocarà resoldre puzles i posar a prova la nostra agilitat a través d’escenaris mecanitzats per recuperar els Mini Mario. Aquestes joguines amb vida pròpia són robades pel Donkey Kong, sostretes de la fàbrica on es produeixen després que aquest n’hagi vist un anunci per la televisió i, després d’enamorar-se’n perdudament, vagi a una botiga i s’adoni que la gent n’ha esgotat les existències. Així que, sense pensar-s’ho dues vegades, en Donkey Kong decideix irrompre a la fàbrica i robar-los tots! D’aquesta manera, al Mario no li queda altra opció que sortir darrere seu per recuperar-los. Amb aquesta surrealista premissa, encetarem el nostre trajecte a través del Mario vs. Donkey Kong.

 

 

Mou en Mario com en cap altre joc de la franquícia

 

Aquesta versió millorada del joc original de Game Boy Advance disposa no només de nous gràfics i nivells, sinó també de nous modes de joc. Permetent-nos plantar cara a més de 130 fases per resoldre la part lògica que s’hi troba, ens tocarà córrer, saltar, grimpar i balancejar-nos al llarg de vuit mons. Trobar la clau per rescatar el Mini Mario de cada fase és l’objectiu principal, però si volem expandir les capacitats de l’aventura, podrem augmentar una mica la dificultat de la ruta trobant els regals que s’escampen per cada fase i intentar assolir una puntuació perfecta per cada nivell. Observar amb atenció l’entorn, enginyar la ruta més adequada i recórrer les plataformes àgilment per superar els obstacles i esquivar tota mena de perills seran només algunes de les tècniques jugables que ens hi trobarem. Al final de cada món, però, haurem de guiar diversos Mini Mario fins a la seva caixa de joguines abans de plantar cara a Donkey Kong, on durem a terme en enfrontament d’estil «arcade» ple de sorpreses i picades d’ullet a la franquícia principal.

 

 

Llançament en segon pla, però carregat de novetats

 

Salta a la vista que Mario VS Donkey Kong és un llançament menor i que quedarà en un segon pla cent per cent comprensible, però és innegable que Nintendo ha fet una feina més que notable per recuperar un trosset interessant de la seva història per ficar-lo en la rellevància que es mereix avui dia, permetent que un títol i una saga clarament secundària (fins i tot al seu moment) estigui en una fàcil disposició per un públic més jove que es comenci a interessar per la cronologia de la companyia… o per la gent de més edat que vulgui reviure les aventures del seu passat digital. D’aquesta manera, qui vulgui adquirir aquest ‘antic, però modern’ llançament per la Nintendo Switch, s’hi trobarà amb un bon grapat de noves funcions:

 

  • Banda sonora i gràfics millorats (conservant l’estil del llançament original).
  • Dos mons completament nous, plens de mecàniques úniques.
  • Mode cooperatiu per a dos jugadors (amb en Toad com a personatge jugable).
  • Mode «Relaxat» per progressar a un ritme més personal (mode fàcil).
  • Nous nivells per aconseguir xampinyons de vides extra.
  • Mode «Contrarellotge» (el nou mode difícil).

 

Després d’aquestes breus línies, i si encara no us ha convençut, sapigueu que a la pàgina de Nintendo dedicada a aquest llançament hi podreu descarregar una demostració gratuïta de l’aventura, que us permetrà tastar directament uns quants nivells del joc final per veure si us convenç o no el resultat final, tot i que ja us avancem que s’ha fet una feina de gran valor per disposar a la Nintendo Switch d’una de les ‘joies ocultes’ del món dels trencaclosques més especials del catàleg d’una de les portàtils pures més estimades de Nintendo.

 

 

 

Mario VS Donkey Kong està disponible a Nintendo Switch des del 16/02/2024 tant en format físic (39,99 euros) com en format digital (49,99 euros).