Avui us portem, en exclusiva, i directament des del Mobile World Congress 2018, unes paraules de Thierry Crespo, membre de STMicroelectronics especialitzat en NFC & Secure Mobile Marketing Manger i part de la divisió de Secure Microcontroller Division i Microcontrollers & Digital ICs Group, de la seu de l’empresa a França.

 

 

Així, de bones i primeres, no tindreu constància de l’empresa, ni dels seus objectius, ni a què es dediquen, així que us traurem tots els dubtes per tal de que podeu entendre la seva importància i per què ens ha interessat tant parlar amb aquesta persona: STMicroelectronics és l‘empresa que ha desenvolupat i creat els sensors de moviment, NFC Controler i els microcontroladors STM32 que actualment trobem a totes les Nintendo Switch del mercat.

 

 

Segons ens comenta el senyor Crespo, tenen experiència treballant “cara a cara” amb Nintendo, ja que fa anys que estan treballant de forma conjunta i ja havien desenvolupant alguns elements per a l’empresa nipona, tot i que no sap exactament com van tenir el primer contacte amb ells.

Els va sorprendre que contactessin amb STMicroelectronics per tal d’elaborar quelcom per a Nintendo Switch, ja que el xip que havia de portar la consola estava sent desenvolupar per Qualcolmm i, per algun motiu desconegut, van deixar de treballar amb la companyia nord-americana. Va ser aleshores quan es va obrir la porta de l’oportunitat per STM, van oferir a Nintendo solucions més directes i plausibles i la relació empresarial va acabar quallant de forma relativament fàcil.

Thierry Crespo ens comenta que Nintendo tenia clar des d’un principi tots els passos a seguir i les característiques a desenvolupar. La inflexibilitat de l’empresa nipona sol ser molt dura i exigent (en cap moment volen sentir a parlar de camins alternatius, la idea principal és la que s’acaba desenvolupant), provocant, com en totes les companyies, situacions positives i negatives, però que en conclusió l’equip de Nintendo són gent molt seriosa, plens d’energia i de bones vibracions, amb una comunitat molt recomanable i divertida i que, en definitiva, estan encantats de treballar amb ells, i més tenint en compte que ho fan anant directament a la seu central de la companyia a Japó.

Ja van treballar junts fa temps desenvolupant coses per Wii i el més provable es que continuïn fent coses per Nintendo. L’experiència sempre és fenomenal i no tenen cap tipus de queixa. Com a projectes futurs, no ens ha volgut revelar alguna cosa que pogués comprometre a les clàusules de confidencialitat entre empreses, però ens ha assegurat que ja en tenien de pendents i que ara seguiran desenvolupant-los.

Sobre “el gros” de la qüestió en si, confessa que desenvolupar el NPC per Nintendo Switch ha sigut un repte important, ja que tots els elements estan “separats” i funcionen per Bluetooth (cosa que va complicar el procés), no com amb la Wii que estava integrat dins la plataforma, o amb la WiiU, que aquest es va implementar dins del “gamepad”. El xip anomenat NFC Controller és del que disposen els joycons a l’hora de llegir els Amiibo.

 

 

Respecte el procés de creació i implementació del control de moviment, STM va presentar una “demo” basada en les idees de Nintendo i, un cop enviada a les instal·lacions de la companyia, aquesta va elegir les peces que s’adaptaven a les seves necessitats, les fabricaren i les implementaren al disseny final. L’empresa de Crespo crea i elabora les petites parts del “xip” i Nintendo les inclou al seu prototip. A continuació us mostrem la “demo” del sensor de moviment de la consola.

 

imatge demo del control de moviment

 

El tercer element que l’empresa ha desenvolupat per a Nintendo és l’anomenat STM32, que és la tecnologia que trobem dins la pròpia Nintendo Switch destinada a la funció tàctil de la pantalla. Aquesta presenta varies característiques, com ara un baix consum de bateria però amb una sensibilitat molt alta i, a més, regulable segons els desitjos del consumidor final i una ràpida precisió adaptable a qualsevol joc. En el MWC vam trobar la següent “demo” sobre els elements especificats anteriorment.

 

 

Sense més dilació, us deixem les imatges d’una petita presentació de l’STM32 per a més informació (les podeu veure en format original des d’aquest enllaç), tot donant les gràcies al senyor Thierry Crespo per la seva atenció i amabilitat a l’hora d’atendre a l’equip de Nintenhype desplaçat al Mobile World Congress 2018 per tal d’oferir-vos les últimes novetats del sector de la tecnologia relacionada amb el món de Nintendo.