Superola ha estat creat per un estudi Barcelonès anomenat Undercoders. Com a estudi català que són, ens han otorgat l’honor de facilitar-nos un dels pocs jocs que trobarem a l’eshop de Nintendo Switch en català.

 

Que és Superola?

 

Un joc més propi de mòbils que de consola, del gènere runner, és a dir, com un Mario run, on un personatge corre sol per l’escenari mentre el jugador intenta que el personatge esquivi una sèrie d’obstacles.

Segons la desenvolupadora, Superola es un joc on haurem de ser molt hàbils per esquivar tots els obstacles del títol i evitar el buit en els més de 70 nivells que conformen l’aventura, on la velocitat anirà augmentant a cada nivell. Haurem de coleccionar diferents ítems per tal de desbloquejar noves zones i poder recuperar totes les hamburgueses.

 

Història surrealista

 

Un àlien amb forma de “hot dog” roba totes les hamburgueses del món. Superola, una llama, intentarà recuperar-les totes abans que es refredin. És millor no intentar trobar-li el sentit.

 

Gameplay

 

  • Mode història: Com hem mencionat, el joc és un runner on haurem d’anar saltant o disparant un làser que es recarrega amb hamburgueses (més que làser, sembla una vomitada). Els nivells són curtets però sembla més un joc per fer crèixer la ràbia interior, on la prova i error són obligatòries i bàsiques per passar-te el joc. A part d’aquest simple mecanisme, ens trobem amb una sèrie de mini jocs on podem destrossar algun objecte, o fer un “pedra-papertisora-llangardaixspock”… En els minijocs, el sistema de joc canvia, encara que majoritàriament el sistema serà polsar un botó en un determinat moment clau, per aconseguir un objetiu abans que l’enemic.

 

 

  • Mode “versus”: no fa falta molta mes explicació: pantalla dividida i es juga a veure qui fa mes punts
  • Mode infinit: la típica pantalla sense fi que acaba quan mors.

 

El joc disposa d’unes 4 hores de durada per passar-nos el joc sense comptar els móns secrets. Recordem que el joc es troba completament en català encara que esperem que properament arreglin els errors gramaticals que té. Com a curiositat, les referències que podem trobar més destacables són:

  • Sonic: els nivells óon molt semblants, i inclús quan acabes un nivell ens surt la nostra llama com si fos el Sonic.

 

 

  • Mario: el disseny del mapa és igual al Super Mario World.

 

 

  • The Big Bang Theory: un dels minijocs és el famós “pedra-paper-tisores-llangardaix-Spock” del Sheldon.

 

 

  • Street Fighter: alguna referència als seus combats amb les barres de vida.

 

 

  • Zero Wing: Com es desenvolupen els diàlegs.