Per molta gent, tots els Pokemons són Pikachus, i es així com de mica en mica Pikachu s’ha convertit en més que un simple Pokémon: s’ha convertit en la mascota de tothom. Inicialment, Pikachu era regordete i podríem dir que no tan adorable com ara. Tot i així, és el meu disseny preferit. Actualment el Pikachu el trobem molt canviat i, com tots/es tenim en ment, ens trobem davant un Pikachu menys pixelat i que ha fet règim. A continuació veurem una petita evolució fins al resultat final:

 

D’ençà que es va posar el primer Pokemon a la venta, en Pikachu ha estat protagonisme de diversos jocs. El primer de tots va ser Pokémon Groc, llançat per Game boy. Ampliació de Pokémon Vermell i Blau, amb una gran adaptació de la sèrie animada i un dels pocs jocs on el Pikachu t’acompanyava fora de la seva Pokéball durant l’aventura.

 

 

Poc després sortí la moda dels “Tamagotchi”Pikachu no va ser menys. Va tenir dues màquines de Tamagotchi per ell solet, una en blanc i negre i un altra en color.

 

 

Però encara hi ha més: aquí podem veure algunes de les seves edicions de consoles.

  • Game boy Color

 

  • Nintendo 64

 

 

  • Game boy Advance SP

 

  • Famlia 3DS/2DS 

 

En el món del Pokémon Trading Card Game en podem trobar alguns exemples. Els més destacables són:

 

  • Pikachu Surf

 

 

  • I la carta més cara de totes les que existeixen de Pokémon TCG: Illustrator.

 

 

En jocs com Pokémon Go Pokémon Sol / Lluna podrem arribar tenir variacions de Pikachus, és a dir, Pikachu amb barrets i gorres diferents.

 

 

És tanta la bogeria del món amb Pikachu que inclús té una cançó pròpia:

 

 

Després d’aquest petit resum sobre la figura del Pikachu, us vull presentar un joc personalitzat per ell: Detective Pikachu. Aquest va sortir juntament amb una gran figura Amiibo. Les funcionalitats en el joc són bastant pobres, però la figura és majestuosa.

 

 

ARGUMENT

En Tim arriba a la ciutat cercant el seu pare desaparegut. Al cap de poca estona es troba amb un Pikachu una mica peculiar: un Pikachu que parla i que assegura ser un veritable detectiu. Els dos s’endisaran a la recerca del pare del Tim que paral·lelament també és el company detectiu d’en Pika.

 

 

PIKACHU I LA SEVA VEU

El primer cop que tots vam veure el tràiler del joc, ens vam fer una mateixa pregunta “perquè aquesta veu tan greu?” La veritat és que el Detectiu Pikachu no és el mateix Pikachu el que tots estem acostumats. És a dir, en Pikachu de l’Ash sempre ha estat un simpàtic company, juvenil i que li agrada divertir-se, molt amic dels seus amics. Detectiu Pikachu és més adult, molt amant del bon cafè, molt savi i molt “vacileta“. Si ens fixem amb la seva boca apreciarem que és la diferent de la resta dels Pikachus.

 

GAMEPLAY

El joc dura aproximadament unes 12 hores i està dividit en 9 capítols, on cadascun passa en un escenari diferent i hi anirem coneixent nous personatges mentre d’altres s’aniran repetint durant la travessia. Disposem de dos modes de dificultat: el mode fàcil i el normal. El normal no és que sigui difícil, tampoc, ja que el Pikachu et va guiant molt amb els seus consells i tampoc existeix una opció d’equivocar-te en el sentit d’haver-ho de repetir tot un altre cop. Els casos els anirem resolent amb la recol·lecció de pistes i interrogatoris tant per part d’humans com de Pokémon. Aquests parlaran amb el Pikachu i els humans amb el Tim.

 

 

Com podem veure a la foto anterior, la pantalla inferior està dividida en:

  • Pikachu: ens demanarà parlar o en fer-li clic, fet que permetrà que ens doni un consell.
  • Expedient: veurem una petita informació de tots els Pokémon i humans que ens anirem trobant.
  • Indagacions: trobarem les pistes que hem anat recollint i podrem analitzar-les tot descobrint els objectius que et van proposant. D’aquestes “indagacions” n’hi haurà de diversos tipus, entre relacionar les coartades o versions dels sospitosos, passant per la construcció de murals i arribant a la d’esbrinar quin és el camí correcte.

A la part inferior tenim dues icones: una que serveix per a la visualització del mapa i un altre que serveix per veure totes les conversacions que hem realitzat. De tant en tant, també ens trobarem ens situacions on els nostres protagonistes estaran en perill, i per superar-ho només haurem d’apretar el botó “A” en el moment precís. És, possiblement, la pitjor part de gameplay del joc.

 

GRÀFICS

Partint de la base de que és un joc per a Nintendo 3DS, no ens podem queixar del resultat, en el qual podem apreciar que els elements i les imatges que formen l’aventura no es fan difícils de veure. Com a punt negatiu el joc no disposa de funció 3D, cosa que li resta una mica de “credibilitat”.