Saturday Morning RPG ha estat desenvolupat per una petita empresa de Carolina del Nord, anomenada Mighty Rabbit Studios. La seva versió física (tant en format “estàndard” com “especial“), que surt per reservar just avui mateix, va a càrrec de Limited Run Games. Especifiquem perquè és una aventura tant especial.


 

Història independentment entrellaçada

 
La història es divideix en 5 capítols independents, protagonitzats per Martin “Marty” Michael Hall. Una característica interessant és que aquestst capítols els podrem jugar en l’ordre que vulguem, tot i que com a recomanacio personal considero necessari iniciar el joc pel primer episodi. Passo a fer un resum de cadascun d’aquests capítols, sense “spoilers”, per suposat.

  • Episodi 1: L’antagonista, el Comandant Hood, acaba de segrestar la xicota del Marty per poder-se casar amb ella. Marty farà tot el possible per rescatar-la. Durant un primer combat per intentar recuperar a la seva xicota, SamathaMarty serà derrotat i apareixerà The Wizard. Aquest l’acompanyarà de tant en tant durant la seva aventura i li atorgarà un quadern màgic amb el qual podrà derrotar els seus enemics a base d’adhesius. El quadern ens acompanyarà durant tots els episodis.

 

 • Episodi 2: Ens trobarem a l’institut del Marty acompanyat del seu millor amic. Mentre aquests es discuteixen al pati, activen sense voler una arma de destrucció massiva propietat del Comandant Hood.
 • Episodi 3: Un grup de robots molt semblants a Optimus Prime volen exterminar tota la raça humana. Marty farà tots el possible per tal de parar els seus macabres plans.
 • Episodi 4: Història centrada durant el Nadal, on el Comandant Hood ha robat tots els regals i Marty intentarà recuperar-los.
 • Episodi 5: Sona l’alarma de l’estació espacial, Marty anirà a investigar que està succeint.

 

Gameplay “clàssic” amb tocs d’actualitat

 
El joc disposa d’una regulació personalitzada de nivell. És a dir, disposem de 3 modes:

 • Nivell recomanable: el nivell fixat pels creadors del joc.
 • Nivell sobre el jugador: els enemics estaran anivellats al nivell que té el propi jugador.
 • Nivell escalable: podrem establir quin nivell tindran els enemics per sobre del jugador.

 
Com a tots els RPG, ens trobem en un joc per torns. Com he mencionat abans disposarem d’un quadern ple d’adhesius que ens atorgaran potenciadors. Per activar-los, just abans de començar la batalla, haurem de treure’ls. Les diferents portades també ens donaran un incentiu especial. Al quadern també podrem veure:

 • Quina missió tenim activada, o activar-ne d’altres.
 • El nostre nivell actual i estats en general (cremat, paralitzat o enverinat, per exemple).
 • Quins poders tenim, amb informació d’aquests.
 • Guardar la partida actual.
 • Sortir de la partida activa.

 

 
Un cop activat els adhesius, veurem una pantalla semblant a la següent, on podrem apreciar que disposem de 3 tipus d’atacs:

 • Piles: Multipliquen el nostre dany, que el trobem a la part inferior esquerra.
 • Un puny: Atac normal, el bàsic.
 • Un puny amb foc: Poders màgics que s’aniran desbloquejant amb els objectes que trobem pel mapa.

 
També ens trobarem amb un seguit de “barres”:

 • Vermella: Mostra la vida actual del personatge.
 • Blava: La màgia disponible per tal de realitzar atacs.

 
La sèrie de cares superior central indica  l’ordre d’atac. Disposarem, tot i així, d’un sistema de contra-atac i defensa mentre el torn d’atac dels enemics estigui actiu. Just a la part superior de la barra blava podrem veure quins “stats” tenim actualment, en el que podrem trobar els anteriorment comentats (cremat, enverinat,..) i d’altres com poder d’atac, defensa ampliada, punteria…
 

 

Extres “old school”

 
El joc consta d’una sèrie d’extres que fan que el joc sigui rejugable i allarguen la seva duració fins a un punt bastant interessant. Anem a veure què més ens ofereix Saturday Morning RPG a part de la història en si:

  • Col·leccionables: Dins de cada episodi podrem recol·lectar un nombre determinat d’adhesius, formes de combat, objectes,…a més de descobrir noves zones i missions completades.

 

 • Sistema de fites: Sistema molt extens de fites i assoliments intern amb interessants recompenses.

 

 • Mode arena: Podrem triar entre dos enemics disponibles i haurem de derrotar-los.
 • Mode inacabable: Es pot elegir l’episodi desitjat i aniran sortin tots i cadascun dels enemics. El mode acaba al morir el protagonista, ja que es tracta d’anar a pel “rècord”.

 

Nostàlgia a flor de pell

 
Al joc trobarem moltes referències de tot tipus, sobretot dels dibuixos que s’emitien antigament per la televisió els dissabtes pel matí, d’aquí el nom del joc. Us volia fer un recull d’algun d’aquests moments, però com que tenien un alt grau d’ “spiolers”, hem volgut fer un segon article que sortirà pròximament amb una gran quantitat d’aquestes referències. Per fer-ne un petit “tast”, ja heu pogut veure que el mateix protagonista es diu Marty, referència clara i directa a Marty Mcfly de la saga “Back to the Future“. A més, disposa de l’aero-patí de les pel·lícules per poder córrer pel mapa, tal i com s’aprecia a la imatge.