Avuis us porto un nou anàlisi: Hollow, per a Nintendo Switch. Aquest joc sempre m’ha cridat l’atenció i ara he tingut l’oportunitat de fer-ne una “review”. L’aventura ve de la mà de Forever Entertainment, una companyia que quasi ha fet de tot, començant per jocs de por (com el Hollow), jocs de Rol, i ara es dedica plenament a jocs VR. Hollow és un survival horror que (intentarà) donar-nos uns quants espants a costa de perdre gairebé tota la seva essència pel camí. Anem a especificar una mica tots els punts “analitzables”.
 
 

De què tracta?

 
Quan començes estàs a sobre de la Shakhter-One, una nau que té la finalitat d’anar a Júpiter a buscar mineral per solucionar la pobresa de petroli a la terra. Nosaltres ens posarem a la pell d’un tripulant que just en el moment que comença l’acció de la història estava transportant els minerals a la Terra. De cop i volta s’apaguen les llums i la nostra primera missió serà veure perquè se n’ha anat la energia de la zona. Mentre estàs anant cap allà sents sorolls extranys, possiblement també produïts per la solitut d’estar allà. En el moment que s’encenen les llums, el nostre protagonista s’adona de que unes criatures extranyes han agafat el poder de la nau. Aquests éssers, ja us ho dic jo, vénen només amb ganes d’arrencar-te el cap. Per sort, ben aviat el joc et deixa anar amb armes, així que es transforma en un shooter. I ja tenim l’acció muntada.
 
 

 

Jugabilitat i gràfics

 
De seguida t’en adones que el joc té els controls dolents, textures pobres, mals dissenys, mala jugabilitat, s’acaba molt ràpid, per no parlar de les constants caigudes de frames. Com he dit els controls són bastant de delicte però més o menys són els normals, els bàsics que s’utilitzen en el 99% dels jocs d’aquestes característiques: es mou el personatge amb el Joystick i es dispara amb ZL i ZR. Ja està, no tindrem cap acció més a realitzar. I, per cert, en el moment que vas amb armes no hi ha cap punt a la pantalla on et deixa apuntar.
 

Visualment, Hollow és una delícia amb molt bones idees, però extremadament mal executades i implementades.


 

Efectes de so i banda sonora

 
Tampoc tot és dolent, ja que la música, la banda sonora i els efectes estan ben implementats amb l’aventura en so. Sí que es pot afirmar que disposa d’una B.S.O poc treballada, però que et posa a la pell d’aquest tripulant. El problema és que al tenir tants errors, tot suma, i al final els efectes de so, que són els que haurien de portar el 90% del pes de “l’espant”, acaben en res.
 
 

Duració i modes de joc

 
D’altra banda, només es pot superar el joc una vegada. És a dir, que un cop seleccionada una dificultat en concret, aquesta no serà rejugable ni se’n podrà elegir cap més. Degut als seus errors “en solitari”, sota el meu criteri l’aventura funcionaria molt bé amb un Mode Online, però no podrà ser, ja que en el Menú Principal només existeix l’opció de “Clic per continuar”. Tampoc hi ha recompenses, i al només haver-hi un mode de joc fa que l‘aventura sigui molt curta i se superi en un lapse de temps molt escàs. Sincerament, no val els 20 euros que se’n demana a la eShop. Jo, com a molt, en pagaria 5 o, directament, absolutament res.
 

Ni els efectes de so ni la banda sonora aconsegueixen que ens traslladem als escenaris de l’aventura.


 

Extres i conclusió

 
També hi podria haver gent que digui que és una còpia d’altres jocs, i és veritat. Hollow, personalment, és una còipa mal feta de “Dead Space” o de “Silent Hill”, però sobretot de Dead Space, ja que hi predominen els elements claus d’aquesta aventura: espai i monstres. En contra de la seva aventura de referència, és bastant simple i en quan a narració està bastant buit, igual que en la resta de coses.

El joc és veritat que no està fet per una companyia amb uns recursos econòmics elevats com les “líders” del sector per haver transformat un projecte tant ambiciós en quelcom amb cara i ulls. S vols passar una estona de terror, Hollow és possible que t’arrenqui algun sobresalt, però s’ha de ser molt susceptible. Bàsicament, i ja en conclusió, és un joc amb molt bones idees que no les han sapigut tirar endevant i han acabat fent una aventura de 20 euros del que la gent en pagaria 5. Esperem que d’aquí un temps treguin una nova actualització en la qual millorin coses o alguna cosa més com Online o, anant més “a la base”, alguna cosa que pugui arribar a entretenir mínimament.
 
 
 

 

  • Bons gràfics i amb bones idees visuals.
  • Banda sonora ben implementada amb la resta del joc (a moments).
  • T’espanta a moments molt puntuals.

 
 

 

  • Controls i jugabilitat molt fluixes.
  • Textures i decoració pobres, que no acompanyen els gràfics.
  • Amb 3 hores ja l’has acabat i no el pots repetir.
  • Caigudes de “frames” constants.
  • Preu molt elevat pel que és.