Zillion Whales ens porta la segona entrega de Mushroom Wars, un divertit joc d’estratègia a temps real. Recordem que la primera entrega fou molt galardonada i aclamada per la crítica. Aquesta nova entrega compta amb més de 100 nivells jugables en Mode Campanya solitari, on a mesura que anem passant nivells podrem elegir mantenir el nivell o augmentar-l’ho fins a un nivell extrem. Disposarem, fins i tot, de mode online i multijugador (tant online com local) en el que inclou 2 vs 2. Com a extres destacaquen:

 • Els 12 personatges jugables com herois amb habilitats úniques.
 • Enfrontaments massius de curta durada amb un total de 4000 tropes al camp de batalla.
 • Partides senzilles però profundes amb un miler de tàctiques i moviments basats en habilitats.
 • Varietat de configuracions del mapa i modificadors que influeixen significativament al joc.

 

 

Argument directe i escassament necessari

 

El títol en si es divideix en dos episodis. La primera part no és que tingui una història totalment definida, ja que ens trobem que entre batalla i batalla el joc ens mostra imatge aleatòries. Però es podria interpretar de la següent manera: jove xampinyó perd un familiar a una guerra i decideix emprendre el rumb a la venjança. En la segona part (o segon capítol), les tornes canvien, i ara ens posarem en la pell d’uns petits bruixots que voldran apoderar-se del món a base de màgia verda. Cada episodi tindrà dos herois jugables diferents en cada nivell. El primer capítol tindrà com a herois a Rudo i a Ayner, i el segon capítol, a Ankh i a Pahom.

 

Esteu preparats/des per portar les vostres tropes esporíferes cap a la victòria?

 

SENZILL PERÒ SUFICIENT

 

Controlar les primeres batalles serà fàcil, i ens servirà molt per anar familiaritzar-nos amb el sistema de joc i així adquirir els coneixements per ràpidament pensar amb les estratègies a seguir. Disposem d’un heroi amb el qual podrem realitzar 4 habilitats, i cadascun en té de diferents, que poden anar des de poder otorgar poder d’armadura a les nostres tropes, augmentar-les-hi la velocitat…

Un cop elegit el nostre heroi ens trobarem una pantalla amb diverses cases amb un seguit de números. Les nostres edificacions seran les de color taronja (en cas d’estar jugant al Mode Campanya). La batalla acabarà quan totes les cases siguin de color taronja o, en alguns casos, acosneguim capturar les cases amb estrelles.

Per poder anar conquerint les altres cases, torres o cases amb augment de defensa, haurem d’enviar els xampinyons que tinguem disponibles a les cases ja conquistades. Com veiem a la següent imatge disposarem d’uns nombres a la banda esquerra (100, 75, 50 i 25). Aquests ens indicaran el tant per cent dels xampinyons que voldrem enviar cap a la direcció que marquem.

 

Exemple de la pantalla de joc de Mushroom Wars 2. És tot molt intuïtiu i directe.

 

Com ja he dit abans el joc és senzill, i fins que l’aventura no ens plantegi combats contra més d’una tropa a la vegada no es començarà a complicar la cosa. I ja no és només pel fet de ser un contra molts, si no perquè inicies els combats amb molts menys recursos i la resta de tropes aconsegueixen rodejar-te amb molta facilitat.

 

Captura del joc on es pot veure la complicació estratègica a l’hora de combatre contra més d’una tropa enemiga.

 

AIXÒ ES XAMPILANDIA!

 

Amb el Mode Multijugador arriba la prova de foc. És el moment de demostrar el que has après en el Mode Campanya. La guerra final comença! El joc consta d’un Mode de Torneig amb un sistema de lliga i de rankets. Inclús disposem d’un Mode Espectador per poder veure les altres partides per tal d’analitzar-les i aprendre nous trucs i tàctiques. Molt, molt complet.

Es aquí on realment es posa a prova si realment domines l’estratègia i el sistema del joc. Quan arribem al Mode Online després d’haver-nos passat la Història, es torna tot massa ràpid, frenètic, i sembla que no controlis res del que havies estat controlant durants els més de 100 nivells que ocupen la Campanya. Les batalles poden ser de tots contra tots o de 2 contra 2. El sistema i el control del Mode Online varia una mica, en el sentit que ara no juguem amb una IA que ha estat “prefabricada” i que no varia molt el seus moviments. Ara estem davant de gent que sap jugar, que és experta i que ens humiliarà de mala manera a les primeres partides.

 

A l’Online és quan s’explota de veritat el concepte de “batalla” i es mostren tots els herois dels que disposa el títol.

 

RENDIMENT EXCEPCIONAL

 

Recordem que aquesta maravella ha estat creada per un petit estudi amb poca gent al seu darrera i tot i així el joc mostra un gran ventall en quan a gamma de colors i experiència cromàtica. Aquest estil ens provoca amor a primera vista cap al joc i cap a tot el seu desplegament i potència visual.

Una altra cosa a destacar es que encara que sigui originalment una aventura per a mòbils es nota molt que el port ha estat creat amb cura i determinació. A Nintendo Switch és totalment jugable al 100% tant en “Mode Dock” com en “Mode Portàtil”, sense cap mena de caiguda de frames ni imatges borroses. Tant en Mode Multijugador com la Campanya el joc pot arribar a mostrar mes de 200 batallons per pantalla sense cap tipus de dificultats. És un punt a favor molt important, ja que en un joc d’estratègia tant frenètic el fet de tenir una congelació o una caiguda de frames important pot significar un problema.

En definitiva, Mushroom Wars 2 és un joc que fa que la teva expèriencia en el jocs d’estratègia sigui divertida, òptima i fàcil de jugar. Molt recomanat i una grata sorpresa.

 

 

 

 • Control senzill, directe i fàcil de comprendre.
 • Mode multijugador (online i local) extremadament complet.
 • Campanya en solitari molt llarga i amb nombroses opcions.
 • Diferents personatges ben diferenciats que el doten de vida pròpia.

 

 

 • Per enviar tropes utilitzen la nomenclatura de %, cosa que pot portar a confusió.
 • A Nintendo Switch ens ha arribat primer la segona part del joc i la primera no hi ha intenció de portar-la.
 • El multijugador pot causar frustració si només s’ha practicat amb el Mode Campanya.