Nintendo ha publicat els seus resultats econòmics del segon quadrimestre de l’any fiscal del 2018, on es pot observar que la Nintendo Switch ha superat la xifra de 22,86 milions d’unitats venudes arreu del món, fins a la data del 30 de setembre de 2018. Durant aquest últim quadrimestre, l’última consola de Nintendo ha venut 3,19 milions d’unitats, a les quals, si els hi sumem els 1,88 milions d’unitats que es van vendre durant el primer quadrimestre de l’any fiscal, surten un total de 5,07 milions de consoles venudes, fet que indica que Nintendo es troba força lluny del seu objectiu d’arribar a vendre 20 milions de Nintendo Switch durant aquest any.

Una de les curiositats que ens atorguen aquestes dades, és que la Nintendo Switch ha superat en vendes la Game Cube, que en tota la seva vida va arribar a vendre 21,74 milions d’unitats. No és cap sorpresa que una consola tan popular com la Switch hagi aconseguit superar a una de les consoles que més desapercebudes va passar durant la seva època. Havent superat a la Wii U i la Game Cube, el pròxim objectiu de la Nintendo Switch és superar a la Nintendo 64, que va arribar a vendre un total de 32,93 milions d’unitats.

Tenint en compte aquestes dades, l’objectiu d’arribar a 20 milions de Switch venudes sembla molt difícil de complir-se. Si bé és cert, que ara comença el període de festes i és quan més consoles es venen, però si ens basem en les dades de l’any passat, per aquestes dates es van vendre uns 7 milions de consoles, fet que si aquests anys es tornés a repetir, no permetria arribar a l’objectiu. Si Nintendo realment vol arribar a la seva meta de 20 milions de consoles venudes el 2018, hauran d’esperar que Pokémon Let’s Go, juntament amb Super Smash Bros. Ultimate i tots els exclusius dels quals ja disposa la consola, aconsegueixin convèncer als compradors a fer-se amb una Nintendo Switch.

El nou president de Nintendo, Shuntaro Furukawa, ha explicat a Bloomberg que “des del principi vam decidir fixar un objectiu que fos complicat d’assolir, i no pas fàcil”. Furukawa també va afirmar que “la batalla per l’època festiva comença ara”.