Comencem l’any amb un retro dedicat a Disney i concretament fent referència a un dels majors emblemes de la companyia: el ratolí Mickey Mouse. El passat novembre de 2018 es va celebrar el noranta aniversari del personatge que faria créixer la factoria Disney fins als nostres dies.

Podríem comentar infinitat de jocs Disney per diferents plataformes, i coincidiríem en què la gran majoria varen ser aventures de molta qualitat. No era Disney qui els desenvolupava, si no que aquesta passava els drets dels seus personatges a altres companyies que desenvoluparien aquests jocs. Seria sobretot Capcom qui s’encarregaria de desenvolupar-los. I parlar de Capcom era parlar, en aquella època, de jocs de plataforma de moltíssima qualitat.

Avui ens centrem, però, en un joc en concret: Mickey’s Dangerous Chase. No és el millor Mickey de plataformes de l’època, però sense dubte és un gran joc per gaudir en el sistema de 8 bits més exitós dels anys noranta: la nostra estimada Game Boy.

Se’ns presentarà una història senzilla: en Mickey vol fer un regal a la Minnie però el malèfic Pete ens l’ha robat i, amb l’ajuda d’en Goofy, el nostre objectiu serà perseguir-lo per recuperar el regal i retornar-lo al seu lloc.

 

 

DISNEY DE BUTXACA

 

Per conèixer el joc Mickey’s Dangerous Chase ens hem de traslladar a l’any 1991; això és necessari per poder entendre el tipus de joc dins de l’època, ubicar-lo i analitzar-lo merescudament.

Gràficament és un encant de joc. Només iniciar-lo, si ens esperem durant uns segons a la pantalla de títol, podrem veure un seguit d’imatges i text amb els quals podrem conèixer breument la història del joc. Les imatges en sí ja són una delícia: un Mickey, una Minnie, un Goofy i un Pete perfectament definits. Quan iniciem el joc, podrem controlar en Mickey o la Minnie segons ho triem i ja començarem ràpidament. Les animacions estan molt ben treballades, tant les del personatge que controlem com les dels enemics que ens anirem trobant. Els sprites dels personatges també estan molt ben detallats. Els escenaris, molt variats, tenen un encant especial i creen una ambientació genial.

Cada vegada que finalitzem una fase, ens trobarem amb en Goofy que ens informarà sobre on es troba el nostre principal enemic i quin serà el nostre pròxim destí a través d’una fantàstica vinyeta i un seguit de diàlegs.

 

 

L’apartat sonor també és molt variat (un per cada fase) i realment farà que ens sentim amb la pressió d’estar realitzant una missió de molta importància. També és cert que quan portem una estona jugant en un mateix nivell, el nostre cervell es començarà a queixar d’una certa repetició epilèptica. Tret d’això, ens trobarem amb unes musiquetes i uns efectes sonors molt divertits.

La jugabilitat és fantàstica. Els controls són molt senzills: ens movem, saltem i podem recollir una mena de cubs que podrem llençar contra els nostres enemics. Aquesta serà l’única manera de derrotar-los. Ara bé, com que estem parlant d’un joc de plataformes, és important que la jugabilitat sigui mínimament agraïda per gaudir mínimament del joc. En aquest cas, gaudireu segur. Un altre tema és que, en determinats punts, haurem de tenir certa perícia per no perdre una vida o patir per avançar. En aquest sentit, no és un joc fàcil; la dificultat està molt ben equilibrada amb la duració del joc. Ja sabeu, com ja hem comentat altres vegades, que els jocs de Game Boy no destacaven per la seva duració, i és per això que si aquesta queda equilibrada amb una dificultat justa, no tindrem la sensació d’un joc curt. Aquest és el cas de Mickey’s Dangerous Chase.

En definitiva, sense dubte estem parlant d’un bon joc de la combinació Disney-plataformes. Com sempre us diem, un joc tant per grans com per petits; no us deixeu enganyar per la fantasia que es tracta d’un joc infantil. Ni de bon tros! Us deixem amb un petit gameplay, amb el punt per punt i amb els nostres millors desitjos per l’any nou! Feliç any 2019 ple de retro i de felicitat!