Els videojocs es poden representar de diferents maneres i poden explicar diverses històries. De vegades, n’hi ha alguns que s’inspiren en llibres, novel·les, i fins i tot contes. El joc que us presento avui, Monster Loves You!, està força inspirat en els clàssics llibres de tria la teva aventura, en els quals, cada cert punt de la història, podem seleccionar quina decisió pren el nostre protagonista i així alterar la història i aconseguir un final diferent.

Res més lluny de la realitat, Monster Loves You! explica una típica història de conte infantil, en la que encarnarem un monstre que acaba de néixer i prendrem les seves decisions al seleccionar els seus diàlegs durant tota la seva vida. Podem dir que el joc és una novel·la gràfica amb una interessant possibilitat d’eleccions i fins i tot de finals.

 

El joc ens presenta diferents diàlegs i opcions a triar per tal de desembocar en un final en concret o en un altre.

 

Benvingut/da al món dels monstres

 

Monster Loves You! ens fica en situació d’un monstre que acaba de néixer, i des del primer moment podem decidir els orígens de la societat en la qual formem part com a monstre. Els primers anys de vida del nostre personatge són força importants i ens trobarem en situacions que no podem evitar. Tard o d’hora, creixerem i ens convertirem en un monstre adolescent, entrant així en una etapa plena d’aventures i situacions que realment influiran en el futur del nostre protagonista. Finalment, durant l’edat adulta, tenim més opcions i oportunitats, però més que influenciar en el nostre personatge, les opcions se centren en seleccionar un final diferent per a la vida del nostre protagonista. Per això és important saber triar les opcions correctes durant la infantesa del nostre monstre per tal de planejar el seu futur.

El nostre protagonista, un monstre acabat de nàixer, vivirà les diferents situacions que nosaltres decidirem. A mesura que es vagi fent gran, haurem d’elegir quines situacions viu i com es relaciona amb els altres monstres. Cada elecció influirà un sistema de punts que definirà les característiques del nostre monstre: la bravura, la intel·ligència, la ferocitat, l’honestedat i l’amabilitat. Aquests aspectes no tindran un rol important fins a l’edat adulta del nostre protagonista. En aquest període, només podrem prendre certes decisions depenent de si tenim prou capacitat. Durant aquesta part de la vida del monstre, podrem decidir si seguir amb el conflicte entre monstres o humans, o treballar per arribar a un acord de pau entre les dues espècies. Prendrent unes males decisions, podem arribar a provocar un final dolent que acabi amb la partida abans d’hora. És per això que les últimes eleccions són decisives.

 

Diferents situacions i respostes alteraran les estadístiques del nostre protagonista.

 

Depenent de les eleccions que hàgim fet durant la partida, obtindrem un dels 14 finals diferents dels quals disposa el joc. El gran nombre de finals i la curta durada de cada partida, que no arriba a l’hora, invita al jugador a jugar repetides vegades de manera diferent. La simplicitat del joc, de la història i la poca durada de cada partida, dóna la sensació que Monster Loves You! és un joc perfecte per als més petits de la casa, i l’estil artístic utilitzat corrobora aquest pensament, doncs gràficament és força semblant a les il·lustracions de contes infantils, tot prou encertat per un joc d’aquest estil. Sonorament, no és res de l’altre món, però compleix el seu objectiu i no distrau durant la lectura.

 

Perfecte per infants

 

Un dels apartats que més ens podria tirar enrere és que el joc està disponible només en anglès, especialment per aquells que vulguin aprofitar el caràcter infantil del joc per a que els i les més petits/es de la casa passin una bona estona i estiguin entretinguts/des. Òbviament, també pot ser una bona eina per aprendre anglès, doncs les frases no acostumen a ser complicades i poden arribar a ensenyar vocabulari i, fins i tot, aspectes socials bàsics.

Que el videojoc sigui totalment jugable de manera tàctil és un gran punt a favor per tal que els nens i nenes puguin divertir-se amb el joc. Avui en dia, molts infants ja estan acostumats a poder gaudir de videojocs gràcies als dispositius mòbils o tauletes. El joc també és compatible amb els controls clàssics, tot i que no ho recomano, doncs el control tàctil és intuïtiu i prou senzill d’utilitzar, ja que no haurem de controlar cap personatge i només haurem de seleccionar opcions de text i poca cosa més.

 

 

Pot ser realment interessant jugar a Monster Loves You! amb un nen/a petit. Relaxadament, de manera pausada. Llegint a poc a poc els textos en anglès, ajudant-lo si fa falta i raonant les seves decisions. Cada partida té una durada d’una hora, aproximadament, o sigui que per passar una estona a la nit cada dia, pot estar bé. A més, si tenim en compte el nombre d’històries i finals que es poden obtenir, hi haurà joc per dies i dies. Ens ho podem arribar a prendre com un gran conte.

 

  • Joc molt bonic visualment i força entretingut.
  • Idoni per a infants. Controls tàctils.

 

  • La història no és res de l’altre món.
  • No ofereix massa jugabilitat més enllà de triar unes opcions o unes altres.