Algun cop t’has preguntat com és el dia a dia d’un policia de Nova York dels anys 80? Doncs Pixel Crow i 11 Bits Studio et proposen que ho descobreixis amb Beat Cop. Encarnaràs a Jack Kelly, un detectiu que ha estat degradat a policia de carrer per un assassinat que no ha comès, i que té una última oportunitat per demostrar la seva innocència.

 

Beat Cop

 

Començaràs el dia a la comissaria, on el teu nou cap t’informarà de les tasques que has de dur a terme durant el dia. Aquestes tasques consistiran en fer les teves rondes, vigilar els parquímetres, posar multes, detenir a delinqüents d’estar per casa i atendre als veïns d’un barri conflictiu dominat per la màfia i per les bandes organitzades.

I per si això no fos suficient, has de procurar guanyar els diners suficients per a passar la pensió a la teva exdona, o tindràs greus conseqüències. Per aconseguir-ho no tens més que ser bo en el teu treball i, sobretot, complir i superar la quota de multes a posar… o pot ser que prefereixis acceptar algun suborn o col·laborar amb les bandes organitzades o amb la màfia, la decisió és teva, però vigila que no se’t en vagi de les mans!

 

Beat Cop

 

Al final de cada dia se’t presentarà un informe on podràs veure els teus diners i la teva relació amb el cos de policia, la ciutadania, la màfia i les bandes. També es tindrà en compte que les multes que hagis posat no siguin falses, i es tindran en compte les conseqüències de les teves accions, doncs fer els ulls grossos davant d’un crim pot portar conseqüències.

L’endemà, el teu cap també farà comentaris sobre les teves accions, i et donarà les ordres pel dia que està a punt de començar. Però recorda que el teu objectiu és demostrar la teva innocència a temps! Podràs fer-ho?

 

Beat Cop

 

El joc et portarà pels carrers de la ciutat i diferents escenaris ambientats en els anys 80, amb una estètica retro i pixel art i una banda sonora potent que recorda a les sèries policíaques de l’època. Es tracta d’un joc no lineal on pots prendre les teves pròpies decisions, com acceptar un suborn, permetre certes coses per interès, ajudar o no als ciutadans, etc. El més important és prendre bones decisions i saber gestionar el temps de cada dia de forma eficient.

El joc m’ha agradat bastant. No és el típic joc d’investigació policial, si no que es centra més en el dia a dia d’un agent de forma molt original. El fet que puguis perdre decisions, fer pactes, acceptar suborns i decidir utilitzar procediments diguem… poc ortodoxes, li dóna molta vida al joc, que disposa de múltiples finals depenent de quines decisions s’han pres. És un joc amè i que enganxa, i on hi ha moltes coses per fer al llarg de cada dia. És un bon indie per viure una aventura policíaca des d’una perspectiva diferent.