Ara ja fa unes setmanes vàrem fer un article aquí, a Nintenhype, parlant de les primeres impressions sobre l’última entrega de la Saga Pokémon que ens havia acabat d’arribar al mercat, els nous pokémon UltraSol i Ultraluna. Ara un cop hem exprimit completament el joc, completant la història i completant també part important del postgame, i per tant crec que és el moment d’analitzar, ara si, aquest Títol.

No podem començar una anàlisi de Pokémon Ultraluna sense fer-nos les següents preguntes: Val la pena comprar Pokémon UltraLuna si ja tenim el Pokémon Luna original? I sinó tenim Pokémon Luna, i volem un nou joc de Pokémon, quin comprem? i les respostes les donarem a l’anàlisi que tot seguit començarem.

Per començar podem dir que Pokémon Ultrasol/Luna seríen les terceres versions de Pokémon sol/luna seguint l’exemple de Pokémon Amarillo,Cristal,Esmeralda,etc. Per tant ens trobem amb un títol que no és una continuació de la trama de Sol i Luna, com va succeir amb els Pokémon Blanco i negro 2, sinó que es el mateix joc, però amb diverses modificacions a la seva trama que fa que ens expliquin com una versió alternativa de la història, intentarem fer els mínims Spoilers possibles per explicar aquest punt.

Pokémon UltraLuna comença de la mateixa manera que Pokémon Luna, però ja tot d’un plegat apareixen 2 personatges que no havíem vist en la versió original, i que ens anirem trobant al llarg de l’aventura, tot i aparèixer aquests 2 personatges la primera seqüència es desenvolupa igual que a les versions anteriors. Això només és l’inici dels petits canvis que té, sobretot, el desenvolupament de la trama i que es noten molt més acusats en moments determinats, tot i que hi ha moments de l’aventura que són un “copiar/pegar” de les versions primàries d’aquesta generació de Pokémon. Per exemple: aconseguir el primer Pokémon, la manera d’aconseguir-lo, ha canviat totalment, i cap a millor en aquestes versions, perquè en les primeres versions les 2 primeres hores de joc es feien llarguíiiiiiisimes, i aconseguien, que es fessin monòtones i pesades. En canvi a Pokémon UltraLuna gràcies a aquests petits canvis aconsegueix que les primeres hores de joc siguin molt més agradables i no siguin tan monòtones, i això només és una petita pinzellada del que ens ofereix de canvis a la trama, que no són molt exagerats, però s’agraeixen.

L’aventura bàsicament consisteix en el mateix que ja vam poder veure a Pokémon Luna com hem comentat, però la trama ara gira entorn dels ultraentes i sobretot amb NecrozmaNecrozma és la punta angular, sobre el que gira tota la trama, tal com passava amb Suicune a Pokémon CristalRayquaza a Pokémon Esmeralda, etc. També hi ha una sèrie de fets que estan canviats i sembla que tot giri entorn de uns altres personatges del que havíem vist. No hi entrarem més a fons per no fer cap tipus d’ espòiler. Com hem dit aquests petits canvis a l’aventura fan que es noti un joc més ben construït i més ben desenvolupada la trama.

El nucli de la història girarà entorn a Necrozma

També cal destacar que tornem a tenir les proves que també apareixien a Sol i Luna, el que si que ha canviat són alguns dels Pokémon “dominantes” que hi ha diverses proves que els han canviat, i una de les sorpreses és que podrem tenir aquests pokémons Dominantes. I com els aconseguirem?, doncs en cert moment del joc ens explicaran la forma d’aconseguir-los i serà, bàsicament, trobant les domi insignies, que són com uns adhesius que estaran ubicades a qualsevol punt dels mapes de la Regió d’ Alola. Quan tinguem un cert número de Domi insignies ens avisarà el joc que podrem obtenir un pokémon especial i, aquest pokémon especial, serà un pokémon dominante.

Les domi insignies estan escampades per tota la regió d’alola i aconseguir-les ens permetran obtenir els Pokémons Dominantes del joc

A part de les proves també tindrem referències a la regió de Kanto, en forma d’un gimnàs fictici, que és semblant al Gimnàs de Ciudad Carmin, llàstima que sigui l’únic, i fa que ens provoqui un atac de nostàlgia i que ens agradaria que també a part de les proves hi haguessin afegit a posteriori els Gimnasos fins i tot en el post Game, però no n’hi ha cap més.
                                  
A part de tot això tindrem nous Pokémons per capturar, però no pokémon nous originals, tot i que en podrem capturar uns 6 pokémon originals(comptant ultraentes), sinó que en aquesta nova entrega, podrem capturar més pokémon d’anteriors generacions. Tot i que no tenim la pokédex Nacional i la pokédex d’Alola s’ens queda una mica curta en comparació a anteriors gens.

Poipole és un del nous Ultraentes de UltraSol/Luna

A més de tot això tornen els tutors de Movimientos que a Pokémon Sol i Luna no hi eren, això provocarà que amb punts de Batalla podrem fer aprendre moviments, als nostres pokémons que ,d’altra manera no podrien aconseguir. I això fa que el metagame pugui canviar al que vàrem veure a Sol i Luna a part de tot això, que aniria ja al post game, hem de parlar d’un altre element que s’ha inclòs i que és el gran al·licient, que fins i tot en van fer un tràiler, d’aquestes edicions. I aquest apartat farà que ens puguem dedicar moltes més hores a jugar de manera competitiva a Pokémon, més que Sol i Luna la veritat, i és, on sembla que el joc va dirigit a què es torni a reactivar la vesant competitiva de Pokémon que realment a sol i luna va quedar una mica tocat en aquest aspecte

I aquest al·licient és el capítol del retorn del team rocket!, si si el team Rocket. El team Rocket torna i serà en un capítol semblant al capítol de Rayquaza de Pokémon Rubí omega/ Zafiro Alfa. Quan diem això es que el capítol del Team Rocket és una mini aventura que ens durarà sobre les 2 horetes i que ens proposarà una sèrie de combats, amb algunes sorpreses, que ens faran recordar alguns esdeveniments que ja hem viscut i que personalment m’ha agradat, però amb el potencial que podia tenir, queda una mica bluf, podrien haver fet una història més ben elaborada realment.

un dels al·licients és poder enfrontar-nos al Team Rocket de nou

La regió d’Alola es la mateixa que ens havíem trobat amb l’afegit d’una nova zona que és la zona dels Pikachus, que no podrem fer pràcticament res i les zones de surf de mantine, que és una nova manera de desplaçar-se entre illes amb forma de mini joc, per aconseguir PB i que, personalment, només he fet servir una vegada.

       

I tornant al tema que estàvem comentant, l’objectiu és el mateix que als pokémons Sol i Luna originals. Si ja hem jugat a les anteriors versions, compensen les novetats que s’han introduït? Doncs realment No, tot i que si ets amant de la saga de Pokémon, sabràs valorar les novetats que s’han introduït perquè no es la primera vegada que s’ha fet el mateix al llarg del temps, amb títols com cristalesmeralda, platino… ja tenim aquí la primera resposta de les 2 preguntes que havíem deixat a l’aire.

Ara anem a parlar de l’aspecte tècnic, gràficament, ens trobem davant d’un títol continuïsta vist al que vàrem veure a Pokémon Sol i Luna tot i que els mapes es noten més vius, ja que contenen més elements en pantalla, però ens trobem amb un títol completament continuïsta, inclús amb el framerate, el joc va una mica més fluid, però en combat ens hem trobat més o menys amb les mateixes ralentitzacions. Els mapes en 3d estan bastant bé, però aniria bé que els pobles i ciutats es notessin més vius, que vaja sí que hi ha molts npc, però a la majoria dels casos són quasi com estàtues i no es mouen pràcticament, són aspectes que haurien de millorar. Els efectes dels atacs són iguals als ja vistos, hi ha algun Movimiento Z nou espectacular, però el motor gràfic és el mateix.

A l’apartat del So també és un títol continuista, però amb algun tema que ha estat modificat, sense gaire encert per a mi, però l’aspecte de la música és molt personal. Menció a part són els temes nous que han introduït amb elements més electrònics, sobretot en batalla contra els ultraentes que sí que són tot un encert. Cal comentar que també l’episodi del team rocket la música és tota remasteritzada i remesclada d’anteriors títols i que n’hi ha algunes especialment ben aconseguides, com el tema de batalla del team rocket, juntament amb altres que millor hagués estat que no les haguessin tocat.