Llegint la fantàstica opinió dels Amiibo que va fer el meu company Furank (us la deixo en un enllaç), em vaig recordar del següent joc Mini Mario & Friends: Amiibo Challenge.  Aquest joc va sortir gratuïtament a la eshop de wii u i 3ds. La pregunta que plantejaré en aquesta opinió és si realment és gratuït o no. Aquesta qüestió neix de l’obligació de l’ús que es mostren aquí sota dels següents amiibo:

 

 

Els Amiibo dins del joc s’utilitzen per desbloquejar els “mini personatges” equivalents a l’Amiibo. El tema està en que realment amb un Amiibo ja et podries passar el joc, ja que l’únic que neccessites és un personatge que es mogui pels nivells mentre li vas incloent una sèrie d’objectes per arribar a la porta, encara que no faries totes les fases ni aconseguiries tots els col·leccionables, pel que el joc estaria incomplet.

 

 

Cada personatge té una pecularitat diferent:

 • Mario: Pot saltar les cantonades de les parets arribant així més amunt.
 • Donkey Kong: Puja rampes.
 • Peach: El seu vestit li permet planejar una certa distància.
 • Toad: Té el poder d’ajupir-se per passar per sota d’algunes parets.
 • Luigi: Realitza un súper salt.
 • Bowser: Destrossa murs de pedra.
 • Estela: Realitza un ultra súper salt.
 • Yoshi: Es menja els enemics.
 • Diddy Kong: S’agafa al lateral dels murs per no caure.
 • Bowsy junior: Passa per sobre de zones amb punxes.

Al següent vídeo teniu una demostració de cadascun.

 

 

En el moment que “regalaven” el joc ens trobàvem amb la següent situació:

 • Mario: en podiem trobar 5 models diferents: Mario Smash, Mario Super Mario, Mario or, Mario plata i Dr. Mario. Encara que l’or, el plata i el de smash eren difícils de trobar a la venta, encara es tenia alguna possibilitat de poder comprar la resta d’amiibo per a poder jugar al joc.
 • Luigi, Peach i Yoshi: en teniem 2, els de la sèrie Super Mario i els de la sèrie Smash (els d’aquesta última saga molt difícils d’aconseguir).
 • Toad i Browsy junior: encara que tinguéssim una versió diferent de cadascun, eren molt fàcils de trobar.
 • Diddy Kong: es trobava en una situació similar a la dels anteriors, tot i que la seva versió era una mica més difícil d’aconseguir.
 • Estela: ja coneixeu el famós cas, on un client va comprar la gran majoria d’aquest model d’Amiibo i la majoria de tendes es van quedar sense “Estela saga Smash”, pel que, sumat a la seva escassa tirada, era bastant difícil aconseguir un exemplar del amiibo. Mesos després, però, sortí una Estela “Saga Super Mario”.
 • Bowser: n’existien tres models: els Skylanders (per la meva part mai els he considerat amiibo), el de la saga smash (pràcticament impossible d’aconseguir fins i tot avui dia) i el de la saga super Mario (bastant fàcil d’aconseguir).
 • I l’últim de tots però no menys important el de Donkey Kong, del que n’existien dos models: el de la “saga Skylanders” i el de la “Saga Smash” (aquest últim, a l’igual que l’anterior, més que impossible d’aconseguir a un preu raonable).

 

En resum:

 • Inici: 0€ (el joc era gratuït).
 • 8 x 12.90€ per Amiibo fàcil d’aconseguir.
 • 2 x 50€ aprox.  per Amiibo difícil d’aconseguir

Queda a un total de 203 euros per jugar a un joc teòricament “gratuït”. Actualment, amb la incorporació de nous Amiibo i, per tant, més personatges de la “Saga Super Mario”, quedaria a uns 129’50 euros.

Per últim, m’agradaria mencionar que el joc es bastant divertit i fa pensar. L’aventura val la pena si es tenen els Amiibo oberts, si no, no val la pena baixar-se’l.