Nintendo ja ens va avançar fa uns mesos que durant aquest any fiscal s’havien proposat arribar a vendre 18 milions de Nintendo Switch. Recordem també, que l’any passat van vendre menys del que esperaven. De moment, però, en els 3 primers mesos que tanquen aquest primer trimestre de l’any, Nintendo ha aconseguit vendre 2,13 milions d’unitats de Switch, una mica més que l’any passat en el mateix període. En total, la Nintendo Switch ha arribat a 36,87 milions d’unitats venudes, quantitat que gairebé triplica les unitats de la Wii U. La pròxima consola que haurà de superar la Switch és la mítica SNES, tot i que encara li queda un llarg recorregut fins a arribar als 49,10 milions d’unitats que la Super de Nintendo va arribar a vendre.

 

Comparativa de vendes durant els últims trimestres

 

Pel que fa a respecte al software, Nintendo Switch ha arribat a distribuir-ne 210,13 milions en total. Comparant-ho amb el número previ (187,52), això significa la distribució de 22,61 milions de software durant aquest trimestre. Els jocs més venuts fins el dia d’avui són:

  • Mario Kart 8 Deluxe: 17.89 milions.
  • Super Mario Odyssey: 14.94 milions.
  • Super Smash Bros. Ultimate: 14.73 milions.
  • TLoZ – Breath of the Wild: 13.61 milions.
  • Pokémon Let’s Go (Pikachu i Eevee): 10.98 milions.
  • Splatoon 2: 9.02 milions.
  • Super Mario Party: 6.99 milions.
  • New Super Mario Bros. U Deluxe: 4.10 milions. NOU
  • 1-2 Switch: 3.01 milions.
  • Mario Tennis Aces: 2.75 milions.

Com podem observar, l’ordre és el mateix que l’anterior etapa.

 

Jocs first-party per l’any fiscal 2019

 

Tot i que les vendes respecte a l’any passat han augmentat, si Nintendo espera arribar als 18 milions d’unitats de NIntendo Switch venudes, haurà de ficar-se les piles durant les èpoques festives. Tot sembla indicar, però, que entre l’arribada de la Nintendo Switch Lite i de jocs com ara Pokémon Sword i Shield, no tindran cap problema per tal de dur a terme la seva comesa. A més, coneixent que l’any vinent, tot abans d’acabar l’any fiscal, Animal Crossing: New Horizons sortirà al mercat. Al cap i a la fi, els rumors d’una Nintendo Switch més menuda i econòmica s’han fet realitat. Ara falta esperar si els rumors sobre una versió més cara i amb major rendiment també es compleixen, de moment però, tenim la revisió de la consola original amb millor gestió de bateria.