El passat 31 de març de 2019, Nintendo donava per acabat l’any fiscal del període 2018/2019. Així doncs, ha fet públic els resultats fiscals de dit període. Com ja vam fer prèviament, esmentarem les dades més importants i les posarem amb perspectiva amb informació clau. Recordar que els números que estan publicats, actualment ja han augmentat. Començarem amb dades generals: en total, Nintendo Switch ja ha aconseguit vendre 34,74 milions d’unitats, superant així a la Nintendo 64 que havia aconseguit vendre’n unes 32,92 milions durant tot el seu període. Això significa que durant l’últim quadrimestre s’han arribat a vendre gairebé 2,5 milions d’unitats.

 

 

Nintendo Switch ha distribuït en total 187,52 milions de software, com ara jocs. A continuació us deixem la llista de jocs més venuts, que de nou, són tots firstparty.

 • Mario Kart 8 Deluxe: 16,69 milions.
 • Super Mario Odyssey: 14,44 milions.
 • Super Smash Bros. Ultimate: 13,81 milions.
 • TLoZ – Breath of the Wild: 12,77 milions.
 • Pokémon Let’s Go (Pikachu i Eevee): 10,63 milions.
 • Splatoon 2: 8,70 milions.
 • Super Mario Party: 6,40 milions.
 • New Super Mario Bros. U Deluxe: 3,31 milions. NOU
 • 1-2 Switch: 2,86 milions.
 • Mario Tennis Aces: 2,53 milions.
 • Kirby Star Allies

 

 

En el nou any fiscal, Nintendo s’ha proposat vendre 18 milions de Nintendo Switch. Una xifra força similar a la que s’havia proposat inicialment l’any passat, però que va haver de rebaixar a 15 milions al veure que no seria capaç d’arribar-hi. Amb propostes com Pokémon Sword i Shield, Luigi‘s Mansion 3 i Animal Crossing, entre d’altres, Nintendo es mostra prou segura de poder assolir aquest alt nombre de consoles venudes. Pel que fa el sistema de Nintendo Switch Online, gairebé 10 milions de persones hi estan subscrites. Nintendo es mostra molt contenta amb el servei, tot i les queixes dels fans. També cal destacar que l’aplicació exclusiva Tetris 99 ha donat molts bons resultats.

Com és habitual, els rumors segueixen circulant, i cada vegada és més notori el d’una revisió de la Nintendo Switch, especialment una que faci la consola més petita i econòmica, adaptant-la i sacrificant certes funcions. Entre el comiat d’en Reggie Fils-Aimé i l’arribada de Doug Bowser com a president de Nintendo of America, i les declaracions de Shuntaro Furukawa, estem més expectants que mai de l’aparició de Nintendo en aquest E3. Al cap i a la fi, encara queden moltes coses per veure.