Que Nintendo i la seva consola híbrida gaudeixen de bona salut se sap des del dia del seu llançament oficial i, a posteriori, a mesura que han anat passant els mesos, és un aspecte conegut per tothom, però que el seu creixement estigui arribant a unes xifres d’autèntic rècord, amb un creixement exponencial imparable, és digne de ser plasmat per a l’eternitat. La companyia nipona ha presentat fa poc els seus resultats fiscals de l’últim trimestre del 2019 i ens ha deixat una sèrie de números molt interessants i dels quals trobareu un resum en aquesta publicació.

 

Nintendo Switch “estàndard” VS Lite

 

No hi ha dubte possible: Nintendo Switch triomfa. Fins al moment, s’han venut un total de 52,48 milions de consoles, superant els 50 milions que anunciàvem al títol de l’article. I, si mirem aquests últims tres mesos, queda plausible que la versió “clàssica” de la consola híbrida continua sent la més adquirida pels i les consumidors/es: del Setembre al Desembre, i d’un total de 10,81 milions de consoles venudes, 7,58 corresponen a la versió original, mentre que uns “escassos” 3,24 corresponen a la versió Lite. En definitiva, i fixant-nos en aquest trimestre fiscal (de l’Abril del 2019 al Desembre del mateix any), Nintendo ha tingut el millor exercici fiscal de la seva història, a l’haver venut 17,74 milions d’unitats de la seva consola estrella.

 

 

Els jocs, l’ànima de la consola

 

Però si el tema “hardware” (les consoles en si) ja ha trencat totes les barreres imaginables, els jocs llançats a la consola híbrida no podíen ser menys. La marca Nintendo significa garantia de qualitat, fet que es demostra amb les xifres que es plasmen i que permeten afirmar un suport altíssim per part de la comunitat de jugadors i jugadores. Fem una repassada al total de jocs venuts, tant en format físic, com en format digital a través de la seva botiga en línia:

 • Total de jocs venuts l’últim trimestre del 2019: 64,64 milions d’unitats.
 • Total de jocs venuts des de l’Abril del 2019 al Desembre del 2019: 123 milions d’unitats.
 • Total de jocs venuts des del llançament de la consola (Març del 2017): 310,65 milions d’unitats.

 

 

Partint dels nombres anteriors, la llista dels jocs “first party” de la consola també s’ha actualitzat, i el podi que ja havíem vist en altres ocasions ha quedat alterat de nou amb la irrupció de noves aventures de gran qualitat, deixant totalment desactualitzat el que vam veure l’any passat. Per acabar, us deixem amb dita llista. Us crida l’atenció algun element? Hi esteu totalment d’acord? Esperem els vostres comentaris a través de les nostres xarxes socials!

 

 1. Mario Kart 8 Deluxe (22,96 milions d’unitats)
 2. Super Smash Bros. Ultimate (17,68 milions d’unitats)
 3. Super Mario Odyssey (16,59 milions d’unitats)
 4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (16,34 milions d’unitats)
 5. Pokémon Espada/Escudo (16,06 milions d’unitats)
 6. Pokémon: Let’s Go, Pikachu/Eevee (11,76 milions d’unitats)
 7. Splatoon 2 (9,81 milions d’unitats)
 8. Super Mario Party (9,12 milions d’unitats)
 9. New Super Mario Bros. U Deluxe (5,85 milions d’unitats)
 10. Luigi’s Mansion 3 (5,37 milions d’unitats)