Temps enrere vam iniciar una sèrie d’anàlisis que tot i no portar el mateix nom, tenen molt en comú. A principis d’any s’iniciava l’apartat retro de la nostra comunitat amb els jocs Super Mario Land i Super Mario Land 2: Golden Coins  que donarien pas a la seva tercera part: Wario Land: Super Mario Land 3. Avui, continuem amb aquesta sèrie amb l’entrega Wario Land II.

 


 

MARCA DE LA CASA

 

En el títol ja no apareix el nom de l’heroi Mario. L’èxit d’en Wario estava assegurat i ja no necessitava anar acompanyat de cap altre nom per triomfar per si mateix. Aquest va ser el primer canvi visible, però no seria l’únic, ja que en el mateix joc van aparèixer alguns canvis que li donarien identitat pròpia mantenint l’essència que es va plantejar en el primer joc d’en Wario com a protagonista.

El primer dels canvis és el com es planteja la història. Aquest cop aquesta es desenvoluparà per capítols i cada capítol està format per cinc nivells, cadascun d’aquests representant una petita trama. Així doncs, en la primera història del primer capítol haurem d’apagar un despertador que està situat a l’altra punta del castell d’en Wario i, en el segon, tancar una aixeta gegant que està inundant els béns més preuats del nostre antiheroi. També desapareix el mapa en el qual en l’anterior joc podíem anar avançant de forma més o menys lliure. Ara bé, hi ha una història principal senzilla i sense gaires complicacions. Novament ens trobem amb els pirates com a enemics i aquest cop, sota el lideratge de la capitana Sirope, entraran dins el castell d’en Wario per furtar-li tots els seus tresors, inundar-li el castell i despertar-lo de males maneres amb un despertador gegant. Apa, ja tenim sarau muntat.

 

Llarga vida al narcissisme!


 

UN MIL HOMES

 

En aquest cas, l’etiqueta va d’acord amb el que és el personatge, ja que en Wario pot patir transformacions com a conseqüència d’interactuar amb l’ambient o amb alguns enemics. En aquest joc, a diferència del seu predecessor, el protagonista no pot perdre vides –només monedes- però sí patir estats alterats que, en alguns casos, ens seran útils per poder avançar en el nostre recorregut.

 

Una transformació per a cada ocasió.

 

No perdre vides és, potser, la primera gran diferència amb el joc Wario Land, però té una raó de ser, ja que tot el que ens tocarà fer és recuperar les nostres riqueses i acumular més i més monedes. Es trenca amb l’estereotip dels jocs de plataformes i es planteja l’avarícia com a eix central i, en certa manera, la interacció amb l’ambient fomentat per les transformacions que us comentàvem abans.

Una altra diferència amb el seu predecessor és la manera com aconseguim els tresors. Si abans es tractava de trobar el lloc on estava amagat el cofre del tresor, aquest cop no només haurem de trencar-nos el cap en trobar-lo sinó participar en un petit mini-joc de rapidesa visual. Per participar-hi haurem de pagar i, sent en Wario, això no és agradable. Ni que en Wario fos català, escolti.

Quan finalitzem cada nivell, participarem en un altre mini-joc, novament invertint-hi diners que, en cas de sortir-ne victoriosos, se’ns premiarà amb una peça que a poc a poc anirà formant un dibuix.

 
 

PUNT PER PUNT

 

  • Gràficament, Wario Land II millora el seu predecessor no només incloent-hi el color, si no en l’acabat gràfic tant dels escenaris com en les animacions com en el nostre protagonista. En aquesta entrega en Wario s’ha estilitzat i les seves animacions s’han millorat. Ara, per exemple, pot nedar i no es limita a fer saltirons dins l’aigua com passava abans. És convenient recordar que Wario Land II surt originalment per Game Boy, fet que encara li atorga més mèrit a l’acabat final que mostra. La versió per Game Boy Color únicament inclou el color com a tret diferencial.

 

 

  • Només iniciar el joc veurem que es manté un tipus de música reconeixible però sorprèn menys que en l’apartat musical de Wario Land. Les comparacions són odioses però sovint són necessàries i, en aquest apartat, el joc fluixeja una mica.
  • Wario Land II és un joc fàcil i agradable quant a jugabilitat, fet que el converteix en un joc divertit i únic en el món dels jocs de plataformes. Tal com us plantejàvem més amunt, el joc consta de vint-i-cinc nivells (cinc capítols amb cinc històries cadascun). Direu: “és poc”. Sí, “però”. No us volem esbudellar el joc, però un cop “finalitzat” encara quedaran algunes sorpreses més.
  • Wario Land II és un joc divertit, ple de secrets i amb molts racons per explorar dins de cada nivell. Si vau gaudir de Wario Land, segur que gaudireu d’aquesta nova entrega de l’antiheroi més simpàtic i carismàtic de Nintendo.