Benvingut a la comunitat de Nintendo en Català!

El nostre objectiu és crear una base sólida d’usuaris de parla catalana per poder jugar entre nosaltres, fent quedades físiques i online.
La majoria de la comunitat tenim la Nintendo Switch, però parlem de tot.

Tenim la intenció de fer Unboxings, gamplays i reviews amb l’objectiu de donar a coneixer el mon de Nintendo a Catalunya.

Esteu tots convidats a participar de la comunitat.

Segueix-nos!!

 

Koral (desenvolupador: Carlos Coronado)

Ho plantejàvem en l’anterior espai del mateix desenvolupador, però ara ja és oficial: la pròxima aventura de Carlos Coronado, Koral (amb data de llançament confirmada per al 16/05/2019), arribarà a Nintendo Switch i Steam cent per cent en català. Amb un estil totalment trencador al que ens té acostumats/des el creador, Koral ens plantejarà un viatge de gaudi visual, crítica, paral·lelisme amb la vida, amb un rerefons molt cru entre la creació i la destrucció de tot allò que envolta la raça humana. Aquesta fantàstica joia amb segell català, dins la bellesa del conjunt, ens obligarà a prendre consciència sobre el dany que està causant la humanitat a quelcom tant bell com el fons marí i on la metàfora serà el fil conductor de tota la història. A un preu de llançament d’11,99 euros (en digital, a la eShop de la consola), ja teniu disponible el seu anàlisi aquí a NintenhypeCat.

 

Infernium (desenvolupador: Carlos Coronado)

L’aventura desenvolupada per Carlos Coronado en col·laboració amb l’equip Undercoders va arribar a la eShop de Nintendo Switch el 12 d’Abril del 2018, després de passar per la plataforma Steam. Després de llançar títols com Annie Amber, MIND: Path to Thalamus o Warcelona, el desenvolupador català es va aventurar en la creació de quelcom misteriosament salvatge, amb un “lore” molt profund i on el domini dels temors més primaris són a l’ordre del dia. El resultat fou el que a tothom li agrada definir com un “Pacman de terror” amb un desplegament visual d’autèntic impacte. Actualment el trobareu a la eShop a un preu de 23 euros. I atenció perquè Carlos Coronado ja està preparant un nou joc i ens ha assegurat que arribarà a l’híbrida de Nintendo: Koral. En podeu llegir el nostre anàlisi aquí mateix, juntament amb una entrevista realitzada al desenvolupador. 

MIND: Path to Thalamus (desenvolupador: Carlos Coronado)

Molts anys abans de que Infernium veiés la llum, Carlos Coronado ja tenia meravellats/des als i les usuaris/es que es perdien entre les seves obres en forma de videojoc. I si bé és un joc del 2014, MIND: Path to Thalamus va arribar a Nintendo Switch el 27 de Desembre del 2018. Tal i com especifiquem al nostre anàlisi de l’aventura, “la nua i crua història de fons que ens arribarem a fer nostra i una exigència jugable camuflada en forma de curta narrativa, doten l’aventura d’una experiència gairebé obligada de viure tot i la lògica senzillesa generalitzada del conjunt”. Tot i tenir alguns errors de traducció al català, el que compta és la intenció i l’expansió de la nostra llengua. El podreu obtenir en digital a canvi de 10,99 euros.

Dicey Dungeons (desenvolupadors: Terry Cavanagh, Distractionware)

Gràcies al nostre company Eduard Ereza, tenim disponible en català Dicey Dungeons, l’excel·lent “roguelike” que actualment es troba a totes les plataformes de joc existents. Desenvolupat per Terry Cavanagh i distribuït per Distractionware Limited, Dicey Dungeons és un joc de construcció de baralles de cartes que es permetrà lluitar contra monstres, trobar els millor botins i pujar de nivell als nostres herois per plantar cara a la deessa Fortuna. Amb molts tocs d’estratègia, podrem jugar amb sis personatges diferents i adaptar el nostre estil de joc als nostres requeriments per tal de superar les fases que se’ns proposen. A un preu de 14,99 euros, el teniu disponible en format digital a l’eShop de Nintendo Switch a canvi de 14,99 euros.

Agatha Knife (desenvolupadora: Mango Protocol)

El 26/04/2018 aterrava a Nintendo Switch aquest grandiós “point & click” just un any després del seu debut a la plataforma Steam. Formant part d’una saga anomenada “Psychotic Adventures”, a la qual també s’hi inclou MechaNika (properament també arribarà en català a l’híbrida de Nintendo), Agatha Knife, de la desenvolupadora catalana Mango Protocol, ens posa en la pell d’una extranya noia i les seves estrambòtiques aventures a partir de la seva “unió espiritual” amb el Carnivorisme, una “anti-religió” que dotarà el conjunt d’un sarcasme important. La trobareu a la eShop a un preu de 13 euros, amb ofertes puntuals que rebaixen el joc a gairebé la meitat del seu preu de llançament. Aquí en teniu el seu anàlisi.

MechaNika (desenvolupadora: Mango Protocol)

El dia 08/11/2018 va arribar a la consola híbrida de Nintendo el que es podria considerar la “primera part” de la saga Psychotic Adventures i, en definitiva, l’aventura desenvolupada abans dels esdeveniments ocorreguts a Agatha Knife. La gent de Mango Protocol, en aquesta ocasió, ens presentaren a la Nika al joc anomenat MechaNika, una noia que sembla no encaixar al món que l’envolta i la qual disposa d’un pla molt “curiós” per solucionar tots els problemes mundials. Aventura gràfica bastant assequible en quan a duració, el podeu adquirir en format digital per 6 euros i, si no n’acabeu d’estar convençuts/des, aquí en teniu l’anàlisi.

Superola and the Lost Burguers (desenvolupadora: Undercoders)

Una esbojarrada aventura creada per Undercoders i distribuïda per Undergames. Llançada a Nintendo Switch el 22/02/2018, Superola and the Lost Burguers ens trasllada a un món inspirat en els jocs “retro” en el que l’objectiu principal serà… recuperar les hamburgueses perdudes abans que es facin fredes, i tot això protagonitzat per una llama. Amb “mems” de tota classe, referències als videojocs clàssics i una jugabilitat molt personal, el resultat final encara té més detractors/es que defensors/es. No té una traducció al català 100% corregida, però l’important és que l’incorpora com a idioma seleccionable. El teniu a 5,99 euros a la eShop i aquí teniu el nostre anàlisi del joc.

Superepic (desenvolupadora: Undercoders)

La gent d’Undercoders es va voler redimir de la seva “prova” anterior anomenada Superola amb un títol metroidvania d’una qualitat excel·lent com el que us presentem a continuació. Distribuït per Numskull Games i PM Studios, el joc ens proposa salvar el món dels videojocs a través d’una aventura cuidada fins al mínim detall que gaudireu d’una forma excepcional tant si sou amants del gènere com si cerqueu un joc amb el que passar una gran estona. Disponible a Nintendo Switch des del 12/12/2019, el podreu adquirir a canvi de 14,99 euros de base en format digital i, si voleu emplenar de qualitat la vostra entanteria de videojocs, també el trobareu en format físic en forma d’edició estàndard i edició especial. En teniu unes primeres impressions disponibles al nostre canal de Youtube. Llarga vida als óssos rentadors armats amb llames com a muntura!

SlabWell: The Quest For Kaktun’s Alpaca (desenvolupadora: Undercoders)

D’Undercoders, la desenvolupadora de Superola i Superepic, ens arriba SlabWell: The Quest For Kaktun’s Alpaca, un frenètic joc de puzles molt casual que permet jugar a dobles per tal de cooperar i superar els enigmes plens de trampes mortals que ens proposa aquesta petita aventura. Amb més de 100 nivells disponibles, el podeu trobar únicament i exclusiva en format digital a canvi de 7,99 euros. Un preu assequible que us permetrà passar una bona estona i més encara estant totalment disponible en català!

Mail Mole (desenvolupadora: Talpa Games)

La gent de Talpa Games, en col·laboració amb la distribuïdora Undercoders, ens ofereixen Mail Mole, una aventura molt fresca per la nostra Nintendo Switch, i a més amb segell 100% català. En Molty, un talp carter, ha de suplir la feina del seu cosí mentre aquest està de baixa. Amb aquesta premissa, se’ns ofereix un joc de plataformes en tres dimensions combinat amb temàtica ‘speedrun’ en el que el protagonista haurà de superar les fases recollint tota mena de col·leccionables per retornar l’energia a la seva illa, robada per uns enemics que intenten sabotejar la festivitat més important de la capital. Al nostre anàlisi el vam definir com “una mescla dels Mario 3D amb la jugabilitat d’Splatoon”, i el teniu disponible a l’eShop de Nintendo Switch des del 04/03/2021 a canvi de 14,99 euros.

Nihilumbra (desenvolupadora: BeautiFun Games)

“Màgic i amb un apartat gràfic realment impactant”. Així el vam definir en el seu dia al nostre anàlisi. Desenvolupat per l’estudi català anomenat BeautiFun Games, Nihilumbra és un títol que ens transportarà cap a un món que mescla els puzles amb les plataformes d’una forma fantàstica i jugant amb les habilitats cromàtiques. No tenim cap mena de dubte que aquest petit “indie” llançat en format digital a la eShop de Nintendo Switch el dia 03/05/2018 agradarà a tothom que li vulgui donar una oportunitat. El seu preu de llançament era de 6,99 euros, però ara mateix el teniu disponible a 3,99€.

Profesor Lupo and his Horrible Pets (Desenvolupadora: BeautiFun Games)

La gent de BeautiFun Games ens tenen acostumats/des a aventures amb una gran narrativa i una jugabilitat molt única que es mescla a la perfecció amb el missatge a transmetre. Ja ens va quedar clar amb Nihilumbra, i el 11/07/2019 ens van sorprendre amb Profesor Lupo and his Horrible Pets, un joc en el que la narrativa continua tenint un pes molt important, però la seva jugabilitat a mode de puzle on haurem d’investigar el comportament d’éssers alienígenes per utilitzar-los al nostre favor, tenint més de 100 fases disponibles i més de 12 hores de joc el converteixen en un videojoc fet a casa nostra (i disponible, com no, en català) totalment recomanable. El teniu per 14,99 euros a la eShop de Nintendo Switch, mateix preu a Steam

Profesor Lupo: Ocean (desenvolupadora: Beautifun Games)

Havent llançat Profesor Lupo and his Horrible Pets l’11/07/2019, la gent de Beautifun Games ens ofereixen des del 28/12/2020 Profesor Lupo: Ocean per a Nintendo Switch, l’anomenat “epíleg” de la primera part de l’aventura. La base a nivell de jugabilitat continua sent tant narrativa i especial com l’anterior entrega, i se’ns ofereixen ni més ni menys que 40 nous nivells que, sumats als més de 100 anteriors, fan d’aquest joc una compra obligatòria per tothom que sigui fan dels puzles i dels girs argumentals que connecten a la perfecció amb “his Horrible Pets”. A més, tenim més personatges protagonistes i nous aliens als quals estudiar. El teniu disponible a l’eShop de Nintendo Switch a un preu base de 3,99 euros.

Super Hyperactive Ninja (desenvolupadora: Grimorio of Games)

Desenvolupat per Grimorio of Games i editat per JanduSoft S.L., Super Hyperactive Ninja és un joc d’acció i plataformes en dues dimensions on el nostre protagonista es mourà a un ritme frenètic, pel que la capacitat de reacció del/la jugador/a es posarà a prova en cada salt. A la plataforma Steam el teniu a un preu de 8 euros (amb “demo” inclosa per als/les indecisos/es), però des del 25/1072018 el teniu disponible a la eShop de Nintendo Switch també al mateix preu. Aquesta és la seva pàgina oficial a la web de Nintendo i, si voleu alguna cosa més “de casa”, aquí teniu l’anàlisi que li vam dedicar.

Sword of the Necromancer (desenvolupadora: Grimorio of Games)

De nombroses categoritzacions que el podrien definir com una aventura d’RPG d’acció combinada amb “dungeon-crawler”, la gent de Grimorio of Games, juntament amb JanduSoft, ens presenten Sword of the Necromancer, un joc que, després de ser tot un èxit a Kickstarter, arriba a Nintendo Switch en format digital i en format físic, amb una gran quantitat d’extres que explotaran al límit les capacitats de la consola, fins i tot la càmera IR dels Joy-Con. El teniu a l’eshop de Nintendo Switch des del 28/01/2021, a un preu de 14,99 euros en format digital, tot i que si vau donar suport a la seva campanya de finançament, el podreu rebre en format físic amb tots els “extres” desitjats. Compreu-lo i de gaudiu de la seva història 100% en català! Teniu l’anàlisi del joc al Youtube comunitari.

 

Indiecalypse (desenvolupadora: JanduSoft)

Hi ha aventures esbojarrades, jocs sense sentit lògic i elements que trenquen tots els esquemes degut a les seves característiques jugables i històriques. Indiecalypse, de la desenvolupadora JanduSoft, és la combinació de tots aquests pilars i, a més, es mescla amb un sentit de l’humor únic i amb una acidesa exageradament potenciada. Definida com “una aventura d’humor negre que ens permet ficar en la pell d’un autèntic desenvolupador de videojocs”, va arribar a la consola híbrida de Nintendo el 29/05/2020 després de superar una exitosa campanya de Kickstarter. També el teniu disponible a la resta de plataformes de joc actuals a canvi de 12,99 euros de base en format digital. Si no vau participar al Kickstarter, el podeu obtenir també en format físic en forma d’edició limitada a través del portal UltraCollectors (versió estàndard i especial). Humor, humor i més humor totalment en català!

EMMA: Lost in Memories (desenvolupadora: SandBloom Studio)

Desenvolupat per SandBloom Studio i distribuït per JanduSoft, Emma: Lost in Memories ens proposa un viatge de descobriment personal a través de la metàfora i fent un paral·lelisme molt suau i delicat entre el viatge pels camins de la vida i la debilitat de la ment humana. Amb una jugabilitat molt específica i uns escenaris detallats i elaborats a mà, podeu gaudir d’aquesta petita aventura totalment en català a canvi de 7,99 euros en format digital, i el trobareu disponible a totes les plataformes de joc imaginables, fins i tot a PS Vita.

Aragami (desenvolupadora: Lince Works)

El joc d’infiltració i sigil creat, desenvolupat i editat per Lince Works ja ha arribat a Switch. Atenció perquè és el primer joc que té el català com a idioma seleccionable que s’ha llançat a l’híbrida de Nintendo en format físic. Aragami: Shadow Edition inclou una nova expansió anomenada Nightfall i tots els DLC anteriorment llançats. Sereu capaços/es d’infiltrar-vos a la Ciutat Sagrada, fortament custiodada per l’Exèrcit de la Llum, i posar a prova el vostre esperit venjatiu? Planteu cara a tots/es aquells/es que intentin evitar la vostra missió tant en format digital (a un preu de 29,99 euros) com en format físic, amb la possibilitat d’adquirir una edició especial de l’aventura gràcies als companys/es de Signature Edition Games. El teniu també per a PS4, Xbox One i PC.

 

Super Volley Blast (desenvolupadora: Unfinished Pixel)

La gent d’Unfinished Pixel ens ofereixen un joc de voleibol per a tota la família amb un estil visual “cartoon” molt interessant. Amb un mode història ben complet i un multijugador on fins i tot hi poden participar 16 persones a la vegada depenent del mode elegit, Super Volley Blast oferirà ben aviat la possibilitat de seleccionar el català per a moure’s per l’aventura. Atenció a les possibilitats de caracterització de personatges que ofereix l’editor d’avatars! Actualment, el podeu trobar a la eShop de la consola híbrida de Nintendo a un preu estàndard de 9,99 euros.

 

Super Tennis Blast (Desenvolupadora: Unfinished Pixel)

Si en comptes de tenir afició pel voleibol sou més de tennis, la gent d’Unfinished Pixel també us ofereixen un joc d’aquest esport amb les mateixes característiques tècniques de Super Volley Blast però amb la jugabilitat adaptada a dit esport. Agafeu les vostres millors raquetes i comenceu la vostra carrera professional per tal de convertir-vos en una llegenda del tennis! Traduït al català i amb nombrosos modes de joc que us asseguren una duració d’entreteniment més que correcta, Super Tennis Blast està disponible a la eShop de Nintendo Switch a un preu base de 14,99 euros, amb ofertes puntuals que cal seguir amb atenció.

Super Soccer Blast (Desenvolupadora: Unfinished Pixel)

Si Super Tennis Blast i Super Volley Blast se us fan escassos, la gent d’Unfinished Pixel continuen expandint la seva saga d’homenatges als jocs d’esports clàssics amb Super Soccer Blast per a Nintendo Switch, un videojoc de futbol que vol ser el successor espiritual dels jocs de més renom d’aquest gènere esportiu. Se’ns continua oferint la personalització de personatges per tal d’adaptar-ho als nostres gustos personals, i el seu estil ‘cartoon’ i de jugabilitat molt directa i senzilla d’aprendre fan d’aquesta aventura un joc a tenir molt en compte si ens agrada el futbol. El teniu disponible a l’eShop de Nintendo Switch des del 19/06/2020 a un preu base de 7,99 euros.

Super Sports Blast (Desenvolupadora: Unfinished Pixel)

I si el que us agrada és poder gaudir dels jocs d’esports sense límits, des del 25/12/2020 teniu el pack de Super Volley Blast + Super Tennis Blast + Super Soccer Blast (anomenat Supper Sports Blast) a l’eShop de Nintendo Switch a canvi de 24,99 euros. Aquesta col·lecció reuneix els tres jocs anteriorment comentats en un sol “pack”, pel que a preu reduït estareu adquirint tres aventures 100% en català per fer suar la vostra consola a base d’esports!

 

Bitlogic (desenvolupadora: OxiAB)

Després d’intentar sortir a Steam l’any 2016 i que el projecte quedés inexplicablement estancat, la gent d’OxiAb Game Studio han aconseguit portar Bitlogic: a Cyberpunk Arcade Adventure a Nintendo Switch. Segons la pàgina web oficial, és un joc d’acció i aventura elegantment clàssic però millorat amb nous gràfics adaptats. En el joc prens el control de Bit, el teu avatar personal en un món cyberpunk virtual ple d’enemics perillosos, camins amagats i misteris digitals”. Hi ha hagut sort, i des del 27/06/2019 ja tenim disponible per a Nintendo Switch aquesta “remasterització” del joc d’MSX. Amb la possibilitat de jugar-lo 100% en català, el podeu adquirir a la eShop de la consola a un preu de 6,99 euros.

 

Etherborn (desenvolupadora: Altered Matter)

Després de guanyar una quantitat impressionant de títols a diferents convencions del món del videojoc, aquest indie desenvolupat per l’estudi Altered Matter va arribar a Nintendo Switch el passat 18/07/2019 (en format digital, de moment) i també el podem gaudir en català, sent la primera aventura de la que tenim constància que disposa fins i tot de doblatge oral en la nostra llengua. Etherborn ens ofereix una aventura on els puzles i les plataformes són a l’ordre del dia, amb un ambient d’exploració i de coneixement de les estructures terrestres que canviaran segons la gravetat. Amb uns paisatges bellísims i amb un cert toc “cel shading” on la física i la profunditat de la història són les autèntiques protagonistes, el teniu disponible a la eShop a un preu de 16,99 euros.

 

Mini Metro (desenvolupadora: Dinosaur Polo Club)

Hi ha ocasions en que la senzillesa és la base de l’èxit, i títols como Mini Metro ens ho demostren radicalment. Aquest “estrany” títol que barreja la lògica, els puzles i l’estratègia desenvolupat per la companyia Dinosaur Polo Club va aterrar a la eShop de Nintendo Switch el dia 30/08/2018 i ens va sorprendre gratament trobar-nos els menús de navegació traduïts al català. Mini Metro ens ofereix la possibilitat de dissenyar i distribuir la xarxa de metro d’una ciutat en constant expansió. El trobareu a totes les plataformes de joc actuals, però si el voleu a la vostra híbrida, el teniu en digital a canvi de 8,58 euros.

 

Heroes Trials (desenvolupadores: Shinyuden / Ratalaika Games)

Si alguna cosa ens motiva com a jugadors/es catalans/es, és el fet de trobar-nos inesperadament que una aventura ha estat traduïda al nostre idioma sense previ avís ni coneixement per part de la comunitat. I això mateix va ocórrer el 25/01/2019, quan la companyia xinesa Shinyuden, juntament amb els estatals Ratalaika Games, presentaren Heroes Trials per a Nintendo Switch, un “dungeon crawler” frenètic on el rellotge serà el nostre pitjor enemic. No és un títol ambiciós en quan a rendiment i elements audiovisuals, però la seva perfecta traducció al català i un preu més que assequible (5,99 euros, en digital) el converteixen en un element a tenir en compte per passar l’estona.

 

STAY (Desenvolupadora: AppNormals Team)

El 16 de Maig del 2018 va arribar una aventura a Steam amb segell català amb en Quinn com a protagonista, personatge que es desperta en una habitació tancada amb clau i on un ordinador es plasma immutable al centre d’aquesta. Connectat a un xat on l’altra part serem els propis jugadors/es, ens convertirem en la seva salvació, i els nostres encerts en les decisions seran el seu gran suport per escapar de dit malson… o bé dictaran el seu prematur final. Amb aquest joc, la gent d’AppNormals va trencar la famosa “quarta paret” entre element/espectador amb tècniques tant curioses com la utilització del temps real i l’haver d’estar a l’aguait de principi a final de la trama, ja que cada segon que passem sense jugar, serà un temps en el que el protagonista estarà “sol contra el món”, amb possibles conseqüències negatives. STAY va arribar a Nintendo Switch el 12/09/2018 en format digital (a 11,99 euros a la eShop) i gràcies a Red Art Games tenim disponible una versió física limitada a 3000 unitats mundials. Joc conversacional 100% en català!

 

Zenith (Desenvolupadora: Infinigon)

Investigant sobre els futurs llançaments que rebrà la consola híbrida de Nintendo, la gent de NintenhypeCat ens vam trobar amb Zenith, de l’equip Infinigon, una aventura RPG amb tocs d’humor que properament rebrà una edició física per la consola de la mà de Badland Publishing. Les crítiques respecte les funcionalitats tècniques i de rendiment de l’aventura la situen com a un element a tenir en compte només per a autèntics/es amants del gènere ARPG. A PC està sent un títol amb opinions variables (tal i com podeu veure a la seva pàgina de Steam): o agrada, o no, no hi ha terme mig. Veurem què ocorre quant aquest curiós joc aparegui a Nintendo Switch durant el mes d’Octubre del 2019.

 

Summer in Mara (desenvolupadora: Chibig Studio)

L’estudi valencià Chibig Studio ens presenta Summer in Mara, una aventura d’exploració i gestió de recursos on la tranquil·litat del dia a dia en un món oceànic ple de criatures i bellesa natural i paisatgística. Disposarem de més de 20 illes a explorar, centenars de missions a complir, una quantitat molt interessant de personatges i infinites combinacions de personalització per a la nostra petita protagonista, la Koa. Estarà disponible a totes les plataformes de joc durant la primavera del 2020, i segons la seva campanya oficial de Kickstarter, rondarà a un preu aproximat de 16 euros en format digital. No disposem de notícies d’una hipotètica versió física. Tot i així, serà una compra obligatòria pels i les amants del gènere a l’estar totalment traduït al català.

 

Curse of the Sea Rats (desenvolupadora: Petoons)

L’equip de desenvolupadors/es catalans/es anomenat Petoons ens presenta Curse of the Sea Rats, una aventura metroidvania (o “ratoidvania”, tenint en compte els i les protagonistes del joc) amb segell català que actualment es troba en fase de finançament a Kickstarter. Segons podem observar als tràilers oferts per l’estudi i tots els comentaris dels i les usuaris/es, ens trobarem davant d’una aventura d’una gran qualitat a nivell jugable i audiovisual en un món oceànic de temàtica “pirata” dominat per ratolins amb un caràcter certament difícil. De moment, no tenim notícies de la seva arribada concreta a Nintendo Switch, però segons la pàgina del projecte el trobarem en format digital en un futur indeterminat a canvi d’uns 15 euros. Ja tenim ganes de tastar-lo!